Hiburan

The Catcher Dijangka Jadi Filem Fast&Furious Versi Malaysia

Filem Malaysia yang paling mahal, The Catcher, kini sedang dalam perancangan. Ia dijangka untuk memberikan penonton “adrenaline rush” seperti menonton francais popular Hollywood, Fast & Furious.

 

Penggambaran The Catcher Diadakan Di Beberapa Negeri

The Catcher adalah produksi bersama antara Hundred Years Popcorn Production Sdn Bhd dan Labuan Overseas Holding Bhd.

Pengasas Hundred Years Popcorn Production Sdn Bhd, Ong Peng Chu mengatakan bahawa The Catcher akan memecahkan beberapa rekod tempatan dan antarabangsa setelah selesai pembikinan pada tahun 2023.

Penggambaran akan bermula pada Mei tahun depan di sekitar Lembah Klang, Port Dickson dan Gurun di Sungai Petani, Kedah.

 

The Catcher Tentang Apa

Dengan anggaran lebih dari RM50 juta, The Catcher menggambarkan kehidupan golongan yang gemar mengubah kereta. Ia mengisahkan seorang lelaki dari bandar kecil yang bercita-cita menjadi “raja lumba”.

“Pemuda ini bekerja keras untuk memenangi setiap perlumbaan, menghadapi lawan yang hebat dari seluruh dunia, dengan supercar yang banyak diubah,” kata Ong pada sidang media untuk menandakan pelancaran The Catcher.

Ketua Pegawai Eksekutif Labuan Overseas Holding, Burhanudin Mohd Yusoff mengatakan bahawa The Catcher adalah filem pemula yang akan menarik perhatian pelabur bernilai tinggi.

“Kami menantikan kejayaan filem ini kerana ada potensi besar untuk membuka peluang pelaburan dalam industri berkaitan kenderaan bermotor, dan merangsang pemulihan ekonomi kita,” katanya.

 

Bakal Menampilkan 500 Supercar!

Pengasas Robotz, Datuk Seri Jeffrey Teoh mengatakan bahawa The Catcher akan menampilkan 500 supercar, semuanya milik Robotz Car Club.

“Setiap orang di Robotz selalu mendapat inspirasi dari francais filem Fast & Furious. Kami berharap dapat meniru kecemerlangan siri filem ini dalam konteks Malaysia,” katanya.

Penasihat filem, Joe Lim yang memperkenalkan perlumbaan motor di Zhuhai, China pada tahun 1990-an dan memainkan peranan penting dalam kejayaan Grand Prix Formula Satu di Shanghai dalam tempoh yang sama, mengatakan bahawa

 

Memperkenalkan Peminat Permotoran Sesuatu Yang Baharu

The Catcher akan memperkenalkan peminat permotoran kepada peralatan dan perkhidmatan permotoran baru yang dikenali sebagai Enhance.

Lim mengatakan bahawa Enhance akan mempunyai zon modifikasi kenderaan bermotor khas di luar OneCity Mall, stesen minyak dan petrol canggih di Cyberjaya, dan sebuah bandar automotif di Gurun, lengkap dengan trek lumba dan kemudahan resort.

“Beberapa latar utama The Catcher akan berada di kota baru ini seluas 1.214 hektar. Bandar ini akan menjadi usaha sama antara Enhance dan pemerintah negeri Kedah,” katanya, sambil menambah bahawa ia juga akan memiliki akademi memandu dan automotif kolej kejuruteraan.

Ong mengatakan bahawa skrip untuk The Catcher akan siap tidak lama lagi dan penggambaran akan dilakukan dalam tiga bulan akan datang.

“Kami akan memiliki beberapa nama besar, tempatan dan antarabangsa kerana menyasarkan pasaran antarabangsa. Penggambaran akan memakan masa lapan bulan dan selain tayangan perdana di pawagam, ia juga akan ditayangkan di platform video dalam talian,” katanya.

Show More

Related Articles

Back to top button