Hiburan

Peminat BTS? Nikmati Hidangan Istimewa ‘BTS Meal’ di McD

Peminat bintang K-Pop terkemuka, BTS akan dapat menikmati sesuatu yang berkaitan dengan kumpulan muzik Korea Selatan antarabangsa itu dengan mendapatkan hidangan McDonald (McD) bermula bulan depan.

Menurut Soompi, rantaian makanan segera global, telah mengumumkan bahawa ia akan melancarkan “BTS Meal” pada bulan Mei.

BTS juga telah mengulangi berita mengenai kolaborasi di akaun Twitter rasminya dengan gambar jadual ketersediaan dengan pelbagai tarikh pelancaran untuk negara yang berlainan.

Nampaknya, BTS Meal akan tersedia di sekitar 50 negara di seluruh dunia, termasuk AS, Korea Selatan, Croatia, Oman, Suriname, Colombia, Australia dan banyak lagi.

 

Apa Itu BTS Meal McD?

Siaran akhbar mengatakan bahawa, “BTS Meal dirancang mengikut pilihan BTS sendiri.”

“Ini akan terdiri daripada set Chicken McNuggets 10 keping, kentang goreng dan minuman sederhana, bersama dengan sambal manis dan sos Cajun, yang dikembangkan oleh McDonald’s Korea.

“Kerjasama ini adalah sebahagian daripada program menu selebriti McDonald’s,” katanya.

McDonald's announces new BTS meal | The Independent

Malaysia akan menjadi negara Asia pertama dan salah satu daripada 12 negara pertama yang akan dapat menikmati BTS Meal bulan depan yang dijangka memulakan pelancaran awal pada 26 Mei di Malaysia, AS, Bahama, Austria dan Brazil.

 

Projek Pesanan Khas McD

Projek ini adalah sebahagian daripada program pesanan khas McDonald’s yang dimulakan di Amerika Syarikat tahun lalu dengan rapper Travis Scott.

Tidak seperti kolaborasi dengan Scott, BTS Meal tidak akan hadir dengan sebarang barangan yang berkaitan dengan artis.

Sebaliknya, ketua pegawai pemasaran McDonald’s Malaysia, Melati Abdul Hai mengatakan BTS Meal akan menjadi cara lain yang menggembirakan bagi peminat untuk merasa lebih dekat dengan pemuzik kegemaran mereka.

“Band ini adalah fenomena global dengan rangkaian peminat yang tidak mengenal sempadan, dan kami lebih bersemangat untuk membawa BTS Meal kepada pelanggan kami di Malaysia mulai bulan depan,” kata Melati dalam siaran akhbar.

 

BTS Gembira Bekerjasama Dengan McD

Label BTS Bighit Music juga menyatakan kegembiraan kerana bekerja dengan nama terkenal seperti McDonald’s.

“Kumpulan ini mempunyai kenangan indah dengan McDonald’s. Kami sangat gembira dengan kerjasama ini dan tidak sabar untuk berkongsi BTS Meal dengan dunia, “kata Bighit Music.

McDonald’s Malaysia telah mengeluarkan pelbagai petunjuk mengenai BTS Meal di media sosial mereka dalam beberapa hari terakhir, termasuk poster yang memaparkan logo BTS yang dibuat menggunakan kentang goreng.

Show More

Related Articles

Back to top button