Hiburan

Netflix Hasilkan Siri Anime Baharu Dari Permainan DOTA 2

Netflix telah mengumumkan siri anime baru berdasarkan francais DOTA 2 sedang dalam pembikinan, DOTA: Dragon’s Blood. Francais permainan video dari Valve itu adalah salah satu permainan dalam talian terbesar di dunia, dan sekarang ia akan memasuki dunia anime dengan usaha sama dari Netflix.

Platform streaming itu telah menyaksikan sebilangan permainan video secara rasmi membuat debut penyesuaian anime mereka dalam beberapa tahun kebelakangan ini seperti Castlevania, Dragon’s Dogma dan banyak lagi, dan kini ia mengambil salah satu francais permainan video dengan DOTA: Dragon’s Blood.

 

Siri Anime DOTA 2 Bakal Ditayangkan Bulan Hadapan

Netflix telah mengumumkan melalui siaran akhbar bahawa DOTA: Dragon’s Blood akan ditayangkan selama lapan episod dengan 30 minit setiap episod dan dijadualkan untuk dilancarkan pada 25 Mac depan.

Ashley Edward Miller yang terkenal dengan karyanya di X-Men: First Class, Thor dan Black Sails berperanan sebagai penulis skrip siri dan penerbit eksekutif sementara Studio MIR, sebuah studio animasi Korea Selatan yang mengusahakan The Legend of Korra dan Voltron: Legendary Defender, akan menyediakan animasi untuk siri baru tersebut.

Ryu Ki Hyun telah disahkan untuk berkhidmat sebagai Pengeluar Eksekutif Bersama untuk projek baru itu.

 

Jalan Cerita

Netflix secara rasmi menggambarkan DOTA: Dragon’s Blood sebagai “Siri fantasi yang akan menceritakan kisah Davion, seorang Dragon Knight terkenal yang dikhaskan untuk menghapuskan bencana dari seluruh dunia.

Setelah bertemu dengan eldwurm kuno yang kuat dan juga Puteri Mirana dalam misi rahsia sendiri, Davion terlibat dalam peristiwa yang jauh lebih besar daripada yang dibayangkan. “

Ketika pengumuman untuk siri baru itu, Miller mengatakan “Penggemar akan menyukai bagaimana kita membayangkan alam semesta DOTA 2 dan menjalinkan kisah yang epik, emosional, dan berorientasi dewasa mengenai beberapa watak kegemaran mereka,” kata Miller.

“Animasi, lakonan dan muzik sinematik berada di tahap berikutnya dan saya berterima kasih kepada Valve kerana menyokong cita-cita kreatif kami.”

Apa pendapat anda mengenai siri anime DOTA 2 yang baru ini? Adakah anda akan mengikuti siri ini ketika tayangan perdana bulan depan?

Show More

Related Articles

Back to top button