Hiburan

Jejak Ebit Lew Papar Kerja-Kerja Kebajikan Pendakwah Ebit Lew

Penceramah motivasi dan pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew akan mempunyai rancangan realitinya sendiri yang berjudul Jejak Ebit Lew yang akan ditayangkan secara perdana pada 7 Disember ini di Astro Prima.

Kesinambungan dari program sebelumnya Door To Door Ebit Lew yang ditayangkan di Astro Oasis, Jejak Ebit Lew juga memberikan penonton gambaran eksklusif di sebalik tabir perjalanan Ebit Lew mengenai kerja-kerja kemanusiaannya.

 

Program Realiti Ebit Lew Dilakukan Secara ‘Ad Hoc’

Program realiti dengan 61 episod itu tidak berskrip, sekaligus menimbulkan cabaran bagi pasukan Ebit Lew dan kru produksi.

“Ada kalanya saya merasa kasihan kepada kru Astro kerana pasukan sokongan saya dan saya melakukan kerja secara ad hoc (tiba-tiba tanpa perancangan).

“Biasanya, kami akan memberitahu pasukan produksi dan kru sejam sebelum misi kami, jadi siapa pun yang terlambat akan berisiko ditinggalkan.”

Ebit Lew dan pasukannya akan menghabiskan sekitar satu hingga dua jam di lokasi sebelum menuju ke destinasi seterusnya untuk memaksimumkan jumlah orang yang dapat mereka bantu setiap hari.

 

Ustaz Ebit Lew Mahu Sebarkan Mesej Kebaikan Ke Lebih Ramai Orang

Dengan tayangan perdana Jejak Ebit Lew, beliau berharap mesejnya untuk menyebarkan kebaikan dapat sampai ke lebih banyak orang dan tindakannya dapat menjadi contoh untuk generasi akan datang.

“Saya berharap dengan Astro, karya yang kami lakukan dapat menyampaikan mesej kepada lebih ramai penonton kerana terdapat lebih banyak orang di luar sana yang sangat memerlukan bantuan.

“Mungkin ada seseorang yang tidak mempunyai keistimewaan yang sama dengan kita, jadi kita perlu mengetahui tentang mereka.

“Itulah sebabnya kami memilih Astro kerana penonton mereka dan semoga rancangan ini dapat menjadi contoh kepada orang ramai,” kata Lew.

 

Program Realiti Dengan Paparan Eksklusif Di Sebalik Tabir Perjalanan Ustaz Ebit

Menurut pengurus Saluran Astro Prima, Norzeha Mohd Salleh, Jejak Ebit Lew adalah program realiti yang menggunakan pendekatan majalah di mana mereka akan menunjukkan potongan misi kebajikan dan kemanusiaan Ebit Lew.

“Apa yang membuat Jejak Ebit Lew berbeza adalah paparan eksklusif di belakang tabir perjalanan Ebit Lew yang belum pernah dikongsi di media sosial sebelumnya.

“Setiap episod berdurasi 30 minit dan kami akan membawa tiga kes yang berbeza pada setiap episod dan tidak semua kes yang kami tunjukkan dapat ditemukan di media sosial.”

Jejak Ebit Lew akan disiarkan secara eksklusif di Astro Prima dan Astro Prima HD dan ia juga boleh ditonton melalui Astro Go dan akan mula ditayangkan mulai 7 Disember, setiap Isnin jam 9 malam.

Show More

Related Articles

Back to top button