Hiburan

Peminat Johnny Depp Mahu Amber Heard Dibuang Dari Aquaman 2

Petisyen untuk membuang Amber Heard dari Aquaman 2 mencapai lebih dari 900K tandatangan. Heard pertama kali muncul sebagai Mera, puteri Xebel, salah satu kerajaan bawah laut, dalam Justice League arahan Zack Snyder pada tahun 2017 dan meneruskan wataknya bersama Jason Momoa pada Aquaman 2018, yang kini menjadi filem DC terlaris sepanjang masa.

Heard akan kembali sebagai Mera menerusi  Aquaman 2 yang dijangka ditayangkan pada tahun 2022.

 

Apa Yang Terjadi Di Antara Amber Heard dan Johnny Depp?

Baru-baru ini Heard menjadi pusat kontroversi dengan bekas suami Johnny Depp.

Depp dan Heard, yang bertemu di set filem 2011 The Rum Diary, berkahwin di pulau peribadi Depp di Bahamas pada tahun 2015.

Setelah mengajukan cerai pada tahun 2016, Heard mendapat perintah penahanan terhadap Depp, dengan menuduhnya menyalahgunakannya secara fizikal dan lisan.

Tuduhan lain terhadap pelakon itu termasuk Depp membuat cubaan supaya Heard dipecat dari Aquaman dan menghalangnya daripada diambil dalam projek Warner Bros yang lain.

Semua tuduhan Heard menimbulkan kritikan terhadap Depp yang melakonkan watak Grindelwald dalam filem Fantastic Beasts pada tahun 2016.

 

Depp Failkan Saman Malu Terhadap Heard

Depp memfailkan saman malu terhadap Heard pada tahun 2019, setelah wanita itu menulis untuk The Washington Post dan mengaku sebagai mangsa keganasan rumah tangga selama perkahwinan mereka yang singkat.

Depp juga menyaman penerbitan Inggeris The Sun setelah mereka memanggilnya “pemukul isteri” dalam salah satu artikel mereka.

Kes itu diadili pada bulan Julai lalu dan minggu lalu hakim memutuskan bahawa Depp bersalah dengan menyatakan bahawa terdapat bukti yang cukup untuk menyokong tuntutan Heard.

Tidak lama kemudian, Depp mengumumkan bahwa dia diminta untuk mengundurkan diri dari Fantastic Beasts 3, dengan studio mengesahkan bahawa watak Grindelwald akan dilakonkan oleh pelakon lain.

Keputusan itu menimbulkan kemarahan peminat, yang melancarkan petisyen dalam talian yang menuntut agar Heard dipecat dari Aquaman 2, mempercayai bahawa Heard harus menghadapi akibat yang sama seperti Depp.

 

Peminat Mengeluarkan Petisyen Untuk Amber Heard Disingkirkan Daripada Aquaman 2

Petisyen Change.org yang bertajuk “Remove Amber Heard from Aquaman 2” telah mencapai lebih dari 900 ribu tandatangan.

Petisyen itu juga menunjukkan bahawa Heard ditangkap pada tahun 2009 kerana penyalahgunaan rumah tangga terhadap bekas pasangannya, dengan memperhatikan corak pelakon wanita itu.

Ia juga mendakwa bahawa Heard telah berusaha untuk merosakkan kerjaya Depp sejak perceraian mereka, membuat tuntutan penyalahgunaan palsu dan menyebabkan dia ditarik dari projek.

Dengan petisyen hampir mencapai 1 juta tandatangan, jelas bahawa Depp mempunyai banyak penyokong yang ingin melihat Heard menghadapi nasib yang sama seperti Depp.

Menariknya, Warner Bros bertanggungjawab terhadap kedua-dua francais Harry Potter dan DC Extended Universe itu.

Walaupun Heard baru-baru ini menjalani penggambaran untuk Justice League, Warner Bros berkemungkinan dan berhak memecat Heard dari Aquaman 2 untuk mengelakkan dari sebarang kontroversi.

Show More

Related Articles

Back to top button