Hiburan

Anugerah Bintang Popular BH Kembali Lagi Untuk Edisi Ke-33

Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) kembali dengan edisi ke-33. Bertemakan #ABPBHKITA2020, malam gala untuk pertama kalinya, akan disiarkan secara langsung melalui aplikasi video TikTok pada 13 November depan.

Editor kumpulan BH, Saidon Idris, yang juga penaung ABPBH33, mengatakan bahawa acara tahun ini akan mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan oleh pemerintah dan mematuhi arahan dan nasihat yang dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara dan Kementerian Kesihatan.

 

Tema Berdasarkan Situasi Sekarang

“Tema #ABPBHKITA2020 menerangkan situasi yang sedang kita alami sekarang yang menjadi norma baharu kita. Kita semua adalah barisan hadapan ketika kita berusaha memutuskan rantai jangkitan covid-19.

“BH sebagai penganjur dan semua pihak yang terlibat dalam acara anugerah tahun ini harus memainkan peranan penting dalam menjaga kita sendiri.

“Adalah tujuan ABPBH, dalam setiap edisi yang dikelolanya, untuk menyampaikan pesanan penting dalam tema yang dipilih.

“Kami akan memastikan warisan ABPBH terus dilindungi dan acara itu terus menjadi acara utama setiap tahun tidak kira keadaan yang kita hadapi,” katanya.

 

Proses Pengundian Tahun Ini Berbeza

Saidon juga mengatakan bahawa kali ini, proses pengundian untuk ABPBH akan sedikit berbeza dari tahun-tahun sebelumnya.

Sementara itu, Ketua Penumpuan, Komersial dan Multimedia, NSTP Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman, yang juga ketua jawatankuasa penganjur ABPBH33 mengatakan bahawa ABPBH sentiasa berusaha membuat penyesuaian dan penambahbaikan yang komprehensif sesuai dengan keadaan semasa.

“Penambahbaikan itu merangkumi pakej penajaan, kandungan, mekanik pengorganisasian, pencalonan, pengundian dan juga aktiviti dengan artis dan kelab peminat yang hampir dapat dilakukan untuk memastikan anugerah pilihan pembaca paling lama ini tetap relevan,” katanya.

“Pada masa yang sama, kami juga ingin menekankan aspek keselamatan dan keperluan untuk mengikuti SOP. Itulah sebabnya acara tahun ini akan diadakan pada skala yang lebih kecil.”

Peminat boleh memilih artis Top 20 dan mereka secara automatic akan dicalonkan untuk Anugerah Bintang Paling Popular yang akan diumumkan pada malam anugerah.

Ditaja oleh telefon pintar Xiomi, ABPBH menampilkan ada 13 kategori utama dan lima kategori dalam talian.

Sebagai penghargaan untuk peminat dan kelab peminat, pihak penganjur juga akan mengadakan pertandingan TikTok di mana peminat harus membuat kandungan mereka sendiri di aplikasi TikTok untuk artis dan selebriti kegemaran mereka, dengan kandungan video TikTok yang paling kreatif dinobatkan sebagai Anugerah Popular FC FANstatik.

Peminat boleh mula mengundi sekarang sehingga 8 November melalui laman web ABPBH33 di www.abpbh.com.my.

Show More

Related Articles

Back to top button