Hiburan

Filem dan Siri Terbaharu Monsta Studio, Mechamato Ditunda

Mechamato, filem dan siri terbaharu yang dinanti-nantikan dari studio animasi tempatan Monsta, telah ditunda kerana pandemik Covid-19 yang sedang melanda dunia.

Studio yang menghasilkan siri dan filem animasi BoBoiBoy baru-baru ini mengumumkan bahawa ia telah menunda tarikh tayangan untuk karya baru itu yang sepatutnya dikeluarkan pada penghujung tahun ini kepada tahun depan.

Walaupun Monsta masih belum mendedahkan maklumat mengenai filem yang baru diumumkan itu, berita tentang projek itu disambut baik oleh peminat animasi yang menyatakan kejutan mereka bahawa syarikat itu merancang untuk melepaskan filem terlebih dahulu, diikuti oleh siri.

Pada bulan April, Monsta melancarkan video “pandangan pertama” selama 3 minit untuk siri Mechamato, yang setakat ini telah mengumpulkan lebih dari 6.5 juta tontonan di seluruh platform dalam talian Monsta.

Dalam catatan Facebook baru-baru ini, Ketua Pegawai Eksekutif Monsta, Nizam Abd Razak menulis: “Kami mempunyai beberapa berita sedih untuk peminat kami. Oleh kerana pandemik Covid-19, Monsta tidak mempunyai pilihan selain menangguhkan tayangan Mechamato tahun ini. Sayangnya, ketidaktentuan pasaran dan WFH (Bekerja Dari Rumah) telah mempengaruhi produktiviti dan perancangan kami. “

Dia menambah: “Sebenarnya, rancangan asal kami adalah untuk menayangkan Mechamato Movie pada akhir tahun 2020, diikuti oleh Mechamato Series. Namun, dengan begitu banyak ketidakpastian sekarang, kami telah memutuskan untuk menunda Mechamato Movie ke 2021. “

Mechamato mengisahkan pengembaraan seorang budak lelaki bernama Amato yang secara tidak sengaja menjadi penguasa MechaBot, Power Sphera dengan kekuatan untuk menggerakkan objek apa pun.

Bersama-sama, mereka menjadi pahlawan berperisai, Mechamato. Amato pertama kali muncul sebagai dewasa dalam adegan pasca-kredit filem BoBoiBoy Movie 2, di mana dia dinyatakan sebagai ayah BoBoiBoy.

Sementara itu, peminat francais BoBoiBoy juga gembira mengetahui bahawa studio ini sedang mengusahakan projek BoBoiBoy baru.

Sebelum ini Nizam membincangkan projek baru itu di media sosialnya dan secara samar-samar menyebutnya sebagai “B.I.G.”

Dia menekankan bahawa itu bukan merujuk kepada siri komik BoBoiBoy Galaxy Season 2 tetapi sesuatu yang baru.

Apa pun, Monsta berharap peminat akan terus menyokong usaha mereka.

Satu kenyataan baru-baru ini dari syarikat itu berbunyi: “Walaupun wabak Covid-19 yang berterusan terus mempengaruhi kehidupan kita, Monsta berharap peminat di Malaysia dan di seluruh dunia akan terus menyokong usaha studio untuk menghasilkan hiburan kualiti tinggi dan mesra keluarga untuk semua.”

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close