Hiburan

Karen Gillan Bakal Gantikan Johnny Depp Dalam Pirates of The Caribbean?

Siapa sangka siri filem berdasarkan permainan taman tema akan berjaya? Francais Disney Pirates of the Caribbean telah menjadi salah satu siri paling berjaya sepanjang masa dan dengan sekuel terakhir dikeluarkan beberapa tahun yang lalu, semua peminat menanti ke mana mereka akan menceritakan kisah lanun itu dengan selanjutnya.

Laporan baru-baru ini menyatakan bahawa studio akan terus membawakan pengembaraan Jack Sparrow tetapi dengan beberapa perubahan termasuk Pirates of the Caribbean 6 akan menampilkan pelakon utama wanita yang baru.

Menurut laporan itu, Disney bahkan tahu siapa yang akan menggantikan Jack Sparrow dengan studio itu nampaknya melihat pelakon Karen Gillan untuk memimpin francais filem berkenaan.

Pada masa ini, tidak jelas jika perbincangan formal antara kedua-dua pihak telah berlangsung, tetapi nampaknya Disney sangat berminat untuk membawakan bintang Marvel yang telah muncul menerusi filem Guardians of the Galaxy dan Jumanji: The Next Level dalam filem lanun terbabit.

Laporan yang sama juga mendakwa bahawa Disney akan melakukan reboot untuk siri Pirates of the Caribbean, yang tentunya bermaksud Kapten Jack Sparrow yang dilakonkan oleh Johnny Depp tidak lagi terlibat. Ini dilaporkan akan menjimatkan studio sebanyak $90 juta.

Di samping pemilihan Karen Gillan, terdapat khabar angin bahawa Disney juga mempertimbangkan untuk melakonkan wanita berkulit gelap sebagai pelakon utama. Ini mungkin merupakan rancangan sampingan sekiranya perbincangan dengan Gillan tidak memberikan keputusan positif. Pada masa ini, perincian watak dan cerita disimpan dengan baik.

Berdasarkan permainan pengembaraan Disney Parks, pemilihan Karen Gillan masuk akal dan boleh bermakna bahawa filem ini akan berpusat pada watak Redd, lanun wanita popular yang terdapat dalam tarikan Disney dan yang bertindak sebagai watak meet-and-greet.

Pada bulan Oktober tahun lalu, Disney mengarahkan pencipta Chernobyl, Craig Mazin dan Ted Elliot, yang menulis filem Pirates of the Caribbean sebelumnya, untuk membawa sesuatu yang segar untuk francais yang telah lama berjalan dan mengambil pendekatan yang baru.

Jerry Bruckheimer dan Chad Oman akan menghasilkan filem keenam yang akan datang. Pengarah masih belum dapat dipilih, tetapi Disney mempunyai beberapa nama yang telah mereka perhatikan, namun mereka masih merahsiakannya buat masa ini.

Walaupun desas-desus mengatakan Johnny Depp akan turut terlibat, idea reboot menunjukkan bahawa dia tidak akan disertakan. Tetapi Jack Sparrow mungkin akan tampil sebagai cameo kecil.

Pada tahun 2018, Presiden Walt Disney Studios Motion Picture Production, Sean Bailey, membincangkan potensi reboot, mengelakkan persoalan mengenai keterlibatan Depp.

“Kami ingin membawa tenaga dan daya hidup baru. Saya suka filem Pirates, tetapi saya mahukan sesuatu yang baru dan segar. “

Dengan sekuel terakhir Dead Men Tell No Tales yang ditayangkan tahun 2017 menunjukkan bahawa populaeriti francais telah menurun, reboot yang bakal dibintangi oleh Gillan boleh menjadi cara yang tepat untuk menaikkannya semula.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close