Hiburan

X Æ A-12: Apakah Maksud Nama Pelik Anak Elon Musk?

Elon Musk dan penyanyi Grimes mengumumkan kelahiran anak pertama mereka bersama-sama pada hari Selasa, memberitahu peminat nama anak lelaki mereka adalah X Æ A-12.

Pilihan yang agak pelik itu membuatkan peminat mereka meneka apakah maksud di sebalik simbol itu dan bagaimana cara untuk menyebit rangkaian huruf dan angka tersebut.

Ada yang mencadangkan ligatur a-e yang ditulis sebagai Æ disebut sebagai ‘Ash’ dan X adalah berkaitan dengan SpaceX.

Peminat juga meneka nama unik itu adalah inspirasi oleh salah satu lagu dari Grimes atau nama sebenarnya Claire Boucher, 32, dari album terakhirnya, – 4ÆM.

Yang lain menyatakan bahawa nama itu berkaitan Lockheed A-12 yang dibina untuk Badan Perisikan Pusat (CIA).

Tidak jelas jika Musk hanya bergurau dengan pengikutnya dalam mengumumkan nama itu tetapi ramai peminat menyakat bahawa nama terbabit akan ‘memberi kesukaran kepada guru’ anaknya kelak.

Setelah mengumumkan kelahiran anaknya, Musk, 48, juga berkongsi gambar dia memegang bayi dan sekeping gambar dengan filter tatu pada wajah bayi yang baru lahir itu.

Dia telah mengumumkan berita gembira kelahiran bayinya melalui Twitter, tweet pada hari Isnin malam: ‘Ibu & bayi semuanya selamat’.

elon musk: Elon Musk names his newborn X Æ A-12, Twitter tries to ...

Setelah memberitahu peminat bayi lelaki itu dipanggil X Æ A-12 Musk, seorang pengguna Twitter mencadangkan: ‘X untuk SpaceX, AE untuk After Earth dan A-12 untuk sebutan semula SR-71 yang merupakan kenderaan pertama yang boleh digunakan semula untuk pergi ke angkasa.’

Pautan lain yang dikongsi ke halaman yang menerangkan aliran huruf yang tidak biasa dan menyimpulkan itu bermaksud namanya: ‘Ash Lockheed Musk. Jawapan Akhir. ‘

Tetapi sementara ada yang cuba menguraikan maksudnya, bagi sebilangan besar namanya terlalu membingungkan.

Seorang pengguna Twitter bergurau: ‘Musk: Kami memberi nama bayi kami X Æ A-12. Doktor: Tuan pencetak kami tidak boleh mencetak nama itu.’

Yang lain berkata: ‘Ia mesti disebut sebagai “Musk” kerana X Æ A-12 tidak boleh dibaca.’

Seseorang menjawab kepada Musk: ‘Nama itu akan menjadi sukar bagi gurunya.’

Dan seorang pengguna mencadangkan: ‘Ia disebut “Rachel”. “

Seorang peminat berkata: ‘Semua nama telah digunakan, jadi anda menghancurkan papan kekunci komputer, maka nama itu muncul.’

Menurut Esquire, satu teori (dari Reddit) menunjukkan bahawa X adalah simbolik untuk nama pertama yang belum ditentukan, sementara Æ mungkin mewakili Ash, dan A-12 mungkin menjadi rujukan untuk projek reka bentuk Archangel oleh Lockheed Martin. Jadi nama sebenarnya mungkin [X] Ash Archangel Musk?

Mogul teknologi itu adalah bapa kepada lima anak lelaki, Griffin, Xavier, Kai, Saxon dan Damian dari perkahwinannya sebelumnya.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close