Hiburan

Temui Alan Walker & Ramai Lagi di Festival Muzik Borneo 2020

DJ sensasi antarabangsa, Alan Walker akan membuat persembahan debutnya di Malaysia pada Festival Muzik Borneo Live pada 10 dan 11 April depan.

Bakal berlangsung di Kampung Budaya Sarawak di Kuching, DJ dan penerbit muzik dari Norway itu akan disertai oleh ramai lagi artis lain yang menarik dari seluruh dunia untuk festival muzik outdoor ini.

Mereka termasuk DJ Soda dari Korea Selatan, DJ Alexis Grace dari Malaysia, Nicole Chen dari Singapura, DJ X Factor dari Filipina, DJ Venom C dan Moski Love dari Indonesia, LFDY (Live Fast Die Young) dari Taiwan dan Alex X dari China.

Festival itu juga menjanjikan persembahan dari penyanyi Malaysia, seperti Rynn Lim, ThomasJack dan Priscilla Abby, Adau, Tuku Kamek, DJ Chaca Feroza, DJ Myvax dan DJ Ice Cream.

Walker, telah menerima pengiktirafan berlian di Jerman dan pengiktirafan multi-platinum di lebih dari 10 negara termasuk Amerika Syarikat dan UK untuk lagu hitnya, “Faded” yang mempunyai lebih daripada 2.597 bilion tontonan di YouTube dan lebih 37.87 juta pelanggan di salurannya.

Dijalankan sebagai pesta muzik antarabangsa, Borneo Music Festival Live 2020 bertujuan untuk menyatukan para artis dari seluruh pelosok dunia untuk menambah warna dan kemeriahan pada adegan muzik tempatan.

Selain persembahan muzik berskala besar, Kampung Budaya Sarawak juga akan menjadi tuan rumah bazar sepanjang hari di mana pengunjung boleh mendapati barangan kraftangan, pakaian, makanan dan pelbagai barangan artisanal.

Festival muzik baru ini disampaikan oleh BME International, yang ditaja oleh Benta Mewah dan dianjurkan oleh Firmament Event Studio dengan kerjasama More Entertainment.

Lawati @bmfl2020 di Facebook dan Instagram untuk mendapatkan butiran atau log masuk ke www.airasiaredtix.com untuk membeli tiket.

Pas tiket 2 hari untuk kemasukan umum akan dijual pada RM320 (Early Bird), RM360 (Fasa 1) dan RM400 (Fasa 2).

Pas tiket2 hari untuk Rock Zone akan berjumlah RM600 (Early Bird), RM650 (Fasa 1) dan RM700 (Fasa 2)

Walau bagaimanapun, festival ini hanya untuk individu yang berumur 18 tahun dan ke atas sahaja.

Show More

Related Articles

Back to top button