Teknologi

Energizer Perkenal Powerbank Dengan Keupayaan Telefon Pintar

Adakah anda tidak suka apabila bateri telefon anda mati di pertengahan hari? Usah risau lagi!

Memperkenalkan Energizer Power Max P18k Pop, sebuah telefon pintar keluaran Energizer yang dipaparkan di Kongres Dunia Mudah Alih (MWC) yang dilengkapi bateri berkuasa 18,000mAh.

Walaupun telefon itu sendiri adalah jenama Energizer, ia sebenarnya adalah produk dari Avenir Telecom, sebuah syarikat Perancis yang melesenkan jenama Energizer.

Image result for energizer smartphone

Dengan saiz yang mungkin lebih tebal (18mm) dan lebih berat dari mana-mana telefon pintar atau pek bateri lain yang pernah anda simpan di tangan anda, syarikat Avenir merasakan ia mempunyai penyelesaian untuk semua masalah bateri telefon anda.

Caj tunggal bateri Power Max akan dapat bertahan selama 90 jam panggilan suara, 100 jam main semula muzik dan dua hari main semula video, mengikut rating dari Avenir.

Kelebihan telefon dengan kapasiti bateri yang besar selain tidak perlu membawa pengecas kuasa luaran, ia juga dapat mengelakkan kehilangan tenaga akibat penukaran voltan, yang berlaku apabila powerbank standard menukar voltannya 3.7V ke standard USB 5V.

Di atas bata ini adalah skrin paparan LCD + FHD 6.2 inci dengan bingkai yang minimum dan tiada kedudukan untuk kamera.

Avenir memilih reka bentuk kamera swafoto “pop-up” yang terletak di tengah-tengah Power Max, yang menjadikan telefon sebagai siluet seperti bateri apabila kamera selfie digunakan.

Image result for energizer smartphone

Kamera swafoto “pop-up” mempunyai dua kamera: 16 megapiksel dan sensor kedalaman 2 megapiksel, manakala kamera belakang mempunyai persediaan kamera tiga kali dengan sensor megapiksel 12 megapiksel, 5 megapiksel dan sensor 2 megapiksel.

Power Max mempunyai 6GB RAM dengan storan dalaman 128GB dan storan yang boleh dikembangkan hingga128GB, pengecasan pantas dan juga dilengkapi pengimbas cap jari.

Walaupun reka bentuknya besar, ia masih dapat memancarkan audio jack.

Power Max akan mula dijual pada musim panas ini dan maklumat akan diketahui lebih lanjut tentang harga dan ketersediaan pasaran. Kini, Energizer Power Max P18K Pop dianggarkan berharga $799 yang bernilai kira-kira RM3,200.

Show More

Related Articles

Back to top button