Hiburan

Keluarga Steve Irwin Muncul Dengan Rancangan Baru

Ahli keluarga Steve Irwin, pengacara rancangan popular “Crocodile Hunter” bakal mengikuti jejaknya dengan kemunculan rancangan televisyen baru yang didedikasikan untuk kerja pemuliharaan hidupan liar.

“Crikey! It’s Irwins” akan memaparkan isteri Irwin, Terri dan dua anaknya, Bindi dan Robert, menjaga binatang di Zoo Australia di Queensland serta menjalani berbagai ekspedisi.

Irwin, yang dikenali di seluruh dunia dalam program televisyennya, meninggal dunia pada tahun 2006 selepas disengat ikan pari semasa penggambaran di luar Great Barrier Reef utara Australia.

“Kami meneruskan jejak langkah ayah dan semua yang kami lakukan hari ini di Zoo Australia dan dengan kerja Wildlife Warriors adalah apa yang dimulakan olehnya,” kata Bindi Irwin mengenai organisasi pemuliharaan keluarga itu dalam temu bual untuk Reuters.

“Dalam rancangan ini, kita akan mempunyai beberapa saat yang menakjubkan untuk mencerminkan apa yang biasa dilakukan oleh Steve, dari memberi makan buaya hingga memeluk koala. Dan kemudian anda akan melihat kami melakukan perkara-perkara yang sama dan mengulangi semua yang pernah dilakukan oleh ayah.”

Bindi Irwin, yang sebelum ini mempunyai rancangan televisyen sendiri, akan dilihat bekerja di hospital hidupan liar zoo itu. Abangnya berkata keluarga itu juga mengambil perjalanan ke luar negara.

“Kami juga mengembara ke tempat-tempat yang berlainan di seluruh dunia,” kata Robert Irwin.

“Kami akan membawa anda ke Afrika. Kami akan membawa anda ke Great Barrier Reef. Kami akan membawa anda ke Queensland utara di mana kami melakukan penyelidikan buaya. Ini semua tentang hidupan liar, semuanya tentang pemuliharaan dan keseronokan sebagai sebuah keluarga. “

“Ini sangat istimewa untuk kami sebagai keluarga kecil. Saya selalu ingat bahawa ayah berkata ‘Saya tidak peduli jika orang mengingati saya, saya peduli jika orang mengingati mesej saya.’

“Dan saya fikir setiap seorang daripada kita mempunyai peluang yang unik untuk meninggalkan warisan, dan warisan ayah memang luar biasa, sebab itulah kami ingin meneruskannya. Dan sebagai keluarga, kami sangat bertuah kerana dapat melakukan apa yang kami gemari,” kata Bindi lagi.

Irwin menjadi bintang TV menerusi rancangan The Crocodile Hunter, yang menjadikannya sebuah rancangan keluarga kerana sering kali memaparkan keluarganya dalam rancangan itu.

“Crikey! It’s Irwins” akan bersiaran pada 28 Oktober menerusi Animal Planet.

Show More

Related Articles

Back to top button