Hiburan

Chris Evans Tinggalkan Kostum ‘Captain America’

Nampaknya Chris Evans, pelakon yang memainkan watak Captain America dalam filem Marvel bakal meninggalkan kostum adiwira itu selepas lapan tahun.

Pelakon berusia 37 tahun itu membawa watak Captain America dalam 10 filem, bermula dengan Captain America: The First Avenger.

Dalam satu tweet, Chris menulis bahawa dia kini selesai menjalani pengambaran Avengers 4, filem Marvel yang ke-22, dan mengatakan bahawa memainkan watak Captain telah menjadi satu “penghormatan”.

The Marvel Cinematic Universe atau MCU telah menjadi filem blockbuster panggung sejak bermula dengan filem Iron Man pertama pada tahun 2008.

Captain America: The First Avenger adalah filem kelima dalam siri ini, yang dikeluarkan pada tahun 2011.

Ia memperkenalkan penonton kepada Steve Rogers, seorang lelaki yang kecil tetapi mulia yang lebih daripada sekadar mahu menyertai Tentera AS untuk melawan Nazi semasa Perang Dunia II.

Rogers diberi suntikan serum yang menjadikannya seorang askar super: Captain America.

The Marvel Cinematic Universe – atau MCU kerana ia juga dikenali – telah menjadi binatang mutlak panggung sejak ia bermula dengan filem Iron Man pertama pada tahun 2008.

Kapten Amerika: The Avenger Pertama adalah filem kelima dalam siri ini, yang dikeluarkan pada tahun 2011.

Ia memperkenalkan penonton baru kepada Steve Rogers, seorang lelaki yang kecil, scrawny tetapi mulia yang lebih daripada sekadar mahu menyertai Tentera AS untuk melawan Nazi semasa Perang Dunia II.

Dia diberi suntikan serum yang menjadikannya seorang askar super: Kapten Amerika. Selebihnya adalah (fiksyen) sejarah. Sebagai Cap, Chris telah berperang dengan Nazi, makhluk asing, robot jahat dan juga sahabatnya sendiri.

Namun, tidak jelas jika kematian Steve Rogers adalah kematian captain America pada umumnya, atau jika seorang superhero lain akan mengambil tempatnya. Dalam komik, Bucky Barnes / Winter Soldier (Sebastian Stan) dan Sam Wilson / Falcon (Anthony Mackie) telah mengambil perisai Captain.

Dengan Chris Evans mengucapkan terima kasih kepada para peminat dan rakan sekerja untuk memori Captain America, ramai di antara kita mentafsirkan ia sebagai pengesahannya keluar dari MCU, walaupun pelakon itu menegaskan bahawa mesejnya tidak mengandungi spoiler filem.

Kita bakal mengetahui jika Captain America masih mempunyai masa depan dalam francais ini apabila Avengers 4 keluar pada 3 Mei 2019.

Show More

Related Articles

Back to top button