Gaya Hidup

Pernahkah Anda Merasa Kuasa Ajaib Apabila Dipeluk?

Pelukan boleh membantu kurangkan mood negatif selepas konflik

Penyelidikan terbaru di AS mendapati bahawa memeluk seseorang boleh membantu mengurangkan peningkatan emosi negatif yang biasanya berlaku selepas mengalami konflik dengan orang lain.

Penyelidik di Carnegie Mellon University merekrut 404 lelaki dan wanita dewasa dan menemubual mereka setiap malam selama 14 hari berturut-turut, bertanya tentang konflik harian mereka, pelukan harian, dan perasaan positif dan negatif mereka.

Penemuan mencadangkan bahawa menerima pelukan pada hari apabila responden juga mengalami konflik dengan seseorang, dikaitkan dengan penurunan emosi positif yang lebih kecil dan peningkatan emosi negatif yang lebih kecil.

Sumber Imej Terencana: Animals Asia

Produk penjagaan rambut mesra alam Perancis, Klorane kini berada di Malaysia

French eco-friendly haircare Klorane is now in MalaysiaKlorane, produk botani dan produk penjagaan diri Perancis kini boleh didapati di Malaysia untuk menyediakan penyelesaian terbaik untuk seluruh keluarga.

Ditubuhkan oleh seorang ahli farmasi, Pierre Fabre, Klorane bermula lebih dari 50 tahun yang lalu di Barat Daya Perancis dengan visi untuk menggabungkan sains dan tumbuhan dalam menghasilkan produk-produk yang inovatif dan berkesan.

Jenama penjagaan rambut popular di farmasi Eropah itu kini boleh didapati secara eksklusif di kedai Watsons terpilih dan kedai e-dagang Watsons Malaysia.

Jenama Malaysia The Mod House peraga couture yang menakjubkan di New York

Malaysia’s The Mod House presents stunning couture creations in New YorkJenama fesyen Malaysia The Mod House membuat kemunculan di Minggu Fesyen Couture 2018 New York.

Label fesyen yang diasaskan pada tahun 2006 oleh pereka KL Ho, menyampaikan koleksi reka bentuk yang diilhamkan oleh Asia. Mengetengahkan gaya klasik dengan menggabungkan kedua-dua qipao dan kua, dihiasi dengan kain songket yang indah.

Motif budaya Cina Peranakan juga digunakan untuk memberikan reka bentuk sentuhan khas Malaysia yang istimewa. Beberapa rekaan yang lebih kontemporari memaparkan ruffles elegan, potongan bergaya dan warna cantik. Terdapat juga gaun regal yang dilengkapi dengan perincian yang indah dan sempurna untuk masyarakat kelas tinggi.

Singapura negara terbaik untuk ekspatriat

Untuk tahun keempat berturut-turut, Singapura adalah negara pilihan untuk ekspatriat, walaupun kos sara hidup yang tinggi dan keseimbangan kehidupan kerja yang buruk telah diperhatikan.

Kaijan Ekspat Explorer HSBC 2018 yang dikeluarkan pada 10 Okt, menunjukkan bahawa Singapura mendahului dengan beberapa aspek – tempat ketiga untuk ekonomi, kelima untuk keluarga dan pengalaman serta di tempat keenam dalam kebudayaan, keselamatan dan penjagaan kesihatan.

Tinjauan ini berdasarkan temu bual dengan 22,318 ekspatriat di 163 negara di seluruh dunia pada bulan Mac dan April tahun ini. Lebih separuh (56 peratus) daripada 524 ekspatriat yang ditemuramah di Singapura berusia antara 35 dan 54 tahun.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close