Gaya HidupPercutian

Dunia Westeros Game of Thrones Kini Menjadi Realiti

Menurut Tourism NI, HBO berhasrat untuk meraikan Game of Thrones’ Legacy di Northern Ireland dengan mengubah beberapa lokasi penggambaran siri itu menjadi tarikan pelancongan.

Tempat yang dikenali sebagai “Game of Thrones Legacy” dilaporkan akan berada dalam skala dan ruang lingkup yang lebih besar daripada yang pernah dilihat oleh orang awam, menawarkan peluang pertama bagi peminat untuk menginjakkan kaki di beberapa lokasi yang paling ikonik dari siri ini.

Setiap laman akan menampilkan set serta memaparkan kostum, prop, senjata, hiasan set, fail seni, model, dan bahan pengeluaran lain.

Pengalaman pelawat juga akan merangkumi kandungan digital dan bahan interaktif yang akan menampilkan beberapa sihir digital yang cukup sinonim dengan siri ini.

Related image

Mengulas mengenai berita itu, naib presiden perlesenan dan runcit HBO, Jeff Peters, berkata, “HBO sangat gembira untuk meraikan kerja pasukan kreatif dan krew permainan Game of Thrones dengan memelihara lokasi-lokasi ini dan menjemput peminat untuk melawat Ireland Utara dan meneroka Westeros secara realiti.

“Kami tidak sabar untuk membuka pintu dan berkongsi kegembiraan melangkah masuk ke dalam set menakjubkan ini dengan peminat Game of Thrones dari seluruh dunia. Peluang untuk meraikan peranan penting Northern Ireland dalam kehidupan dan warisan pertunjukan dan berkongsi budaya, dan keindahannya juga merupakan inspirasi besar di belakang projek Legacy ini.”

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Pelancongan Northern Ireland John McGrillen menegaskan, “Kami sangat teruja dengan projek Game of Thrones Legacy yang datang ke Northern Ireland.

“Walaupun para peminat melihat landskap, pantai dan gunung yang menakjubkan dalam siri ini, kami sangat gembira kerana mereka kini berpeluang menikmati sepenuhnya keindahan Northern Ireland dan membawa diri mereka ke dunia Westeros yang sebenar.

Image result for kings landing game of thrones

“Projek Legacy Game of Thrones akan menjadi “game changer” untuk Northern Ireland pada tahap pelancongan global. Kami sangat mengalu-alukan pengumuman menarik ini oleh HBO dan berharap dapat menarik lebih ramai pelawat ke negara ini. “

Rancangan sedang dijalankan untuk memasukkan set bagi lokasi seperti Winterfell, Castle Black dan King’s Landing bersama lawatan studio formal Linen Mill Studios yang akan mempamerkan pelbagai perkara dari siri yang merangkumi semua musim dan tetapan.

Tags
Show More

Artikel Berkaitan.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker