FesyenGaya Hidup

5 Pakaian Yang Membuatkan Gaya Lelaki Seperti Budak

Setiap lelaki ingin kelihatan bergaya dan matang namun tidak ramai yang sedar gaya mereka sebenarnya menyerlahkan sisi keanak-anakan. Jika anda mempunyai item-item ini di dalam almari, elakkan dari menggayakannya.

1. Kasut larian

Kebanyakan lelaki suka mengenakan kasut larian, tetapi memakainya apabila anda tidak bersenam akan membuatkan anda kelihatan seperti budak sekolah.

Bertukar kepada kasut sneaker dengan warna-warna asas seperti warna putih, hitam, atau kelabu. Sekali-sekala anda juga perlu menggayakan sepasang kasual kasual yang diperbuat daripada bahan menarik seperti suede biru, loafer atau wingtip.

2. Seluar Pendek Dan Jeans Biru

Sudah tiba masanya untuk anda mengembangkan almari pakaian anda. Mulakan eksperimen dengan fabrik dan warna yang berbeza.

Seluar pendek dilihat sebagai pakaian untuk budak dan kebanyakan tempat di dunia, lelaki dewasa tidak memakai seluar pendek. Jeans biru gelap juga akan menampakkan seseorang lelaki dewasa seperti budak-budak.

Untuk menaik taraf gaya anda, pilih sepasang seluar linen atau seluar kapas ringan. Jika anda tidak boleh berpisah dengan seluar jeans anda, cuba warna yang lain seperti warna hitam, hijau, putih, atau merah.

3. T-shirt grafik

T-shirt grafik cantik tetapi sudah tiba masanya untuk anda naik taraf gaya kelelakian anda. Keluarkan t-shirt grafik dan pilih baju kasual berbutang atau polo kasual.

Baju berkolar dan berbutang di bahagian depan akan menyerlahkan bentuk badan anda berbanding t-shirt. Jika anda tidak mempunyai badan yang kurang ideal, pilih baju dengan corak jalur dan berpoket di dada untuk menyerlah badan anda.

4. Hoodie

Elakkan hoodie dan naik taraf ke jaket kasual. Mulakan dengan jaket bomber, yang terdapat dalam fabric kulit atau suede. Warna yang lebih gelap merupakan pilihan yang baik, begitu juga warna pudar.

Selain itu, jaket denim klasik juga untuk gaya maskulin tetapi elakkan warna biru. Pilih rona gelap kerana ia melengkapkan gaya anda tidak kira jenis badan yang anda miliki.

5. Pakaian Besar

Budak-budak lelaki memakai pakaian yang terlalu besar untuk mereka manakala lelaki dewasa memakai pakaian yang fit. Tidak pasti bagaimana pakaian sepatutnya sesuai? Belajar untuk berpakaian mengikut jenis badan anda.

Beli pakaian untuk badan yang anda miliki sekarang. Jangan beli pakaian yang terlalu besar, memikirkan bahawa anda akan membesar. Cari apa yang sesuai dengan saiz anda sekarang. Sekiranya anda sudah terbiasa dengan baju besar dan seluar jeans, pakaian yang fit mungkin berasa sedikit janggal pada mulanya.

Dapatkan pendapat dari orang sekeliling. Bawa kawan atau teman wanita anda membeli-belah dengan anda. Cuba pakaian yang sesuai dengan anda atau jahit pakaian anda. Tukang jahit boleh menjahit jaket atau kemeja mengikut saiz badan anda yang sebenar.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close