Hiburan

ABPBH Kembali Lagi Dengan Tema ‘Infiniti’

Anugerah pilihan pembaca, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) edisi ke-31, kembali lagi dengan tema Infiniti.

Meraikan lebih tiga dekad kejayaan, konsep infiniti akan digambarkan dalam publisiti dan aktiviti promosi di semua platform, dengan tumpuan diberikan kepada media sosial dan platform digital terutamanya.

Penyunting eksekutif BH dan penganjur ABPBH 31, Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman menyifatkan pemilihan tema untuk ABPBH tahun ini adalah berdasarkan rekod cemerlang dan sejarah akhbar itu yang menjadi pilihan utama pembaca sejak 61 tahun lalu.

Beliau berkata Infiniti dilihat sebagai simbol ketahanan BH untuk bertahan dalam era revolusi digital.

Infiniti merujuk kepada ruang tanpa sempadan yang boleh diterjemahkan dalam konteks evolusi BH yang terus berusaha memperbaiki dan menyediakan kandungan merentasi pelbagai platform – media cetak dan digital, melalui web dan aplikasi mudah alih serta media sosial.

“Diharapkan tema Infiniti yang akan diguna pakai dalam semua aktiviti ABPBH31, promosi dan publisiti boleh membuka minda masyarakat dalam mencari keunggulan tanpa batas, sama ada dalam karya seni, kerjaya dan aspek komersial.

“Para artis dan penggiat seni juga dapat menggunakan istilah Infiniti dalam meningkatkan pencapaian, kualiti produk dan usaha artistic mereka,” katanya.

Ahmad Zaini berkata dengan kematangan ABPBH yang telah dianjurkan setiap tahun lebih tiga dekad yang lalu, tema itu diharapkan dapat menarik peminat baru dan pengguna digital lebih dekat.

Beliau berkata ABPBH kekal sebagai anugerah pilihan peminat yang paling lama pernah dianjurkan di Malaysia, terima kasih kepada hubungan rapat antara artis, peminat dan media.

Beliau berkata anugerah itu, yang disiarkan secara langsung di TV3 tahun lepas, mencatatkan tontonan tertinggi dengan 5.5 juta penonton.

Acara anugerah utama akan disiarkan langsung oleh TV3 dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (penaja tempat) pada Ahad, 7 Oktober.

TV3 ialah stesen televisyen rasmi, Kool FM dan Hot FM sebagai stesen radio rasmi; dan TONTON sebagai platform digital rasmi.

Para peminat boleh mengundi artis kegemaran mereka secara online di laman web www.abpbh.com.my bermula dari 25 Ogos hingga 25 September, lapor NST.

Pencalonan artis dalam 13 kategori utama dan lima kategori dalam talian diserahkan oleh penerbitan filem, syarikat rakaman, stesen TV dan radio untuk artis dan selebriti berkenaan berdasarkan kerja-kerja mereka yang dihasilkan antara Januari dan Disember tahun lepas.

Tags
Show More

Artikel Berkaitan.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker