AutomotifGaya Hidup

Honda Perkenal Vario 150

Boon Siew Honda secara rasmi melancarkan model baru Honda Vario 150, sebuah model skuter automatik di Malaysia.

Honda Vario 150 dijual pada harga RM7,199 untuk pilihan warna standard iaitu Pearl Magellanic Black, Pearl Nightfall Blue, Force Silver Metallic dan RM7,399 untuk edisi Repsol; harga yang disebut adalah pada 0% CBP dan sebelum cukai jalan, pendaftaran dan insurans.

Vario 150 turut datang dengan 2 tahun atau 20,000 km (mana yang lebih awal) jaminan pembuatan.

Honda Vario 150 dikuasakan oleh enjin tunggal silinder yang disejukkan dengan cecair 150 cc yang menghasilkan 13.1 PS @ 8,500 rpm dan tork 13.4 Nm pada 5,000 rpm.

Enjin 150 cc ini juga termasuk teknologi eSP (Enhanced Smart Power) yang canggih untuk prestasi menunggang dan kecekapan bahan api. Selain itu, ia turut dilengkapi sistem Idling Stop System (ISS) yang akan memberhentikan enjin motosikal secara automatik ketika di simpang lampu isyarat dan akan dihidupkan kembali sebaik pendikit dipulas.

Sorotan utama Vario 150 termasuk sistem kunci Honda SMART dengan suis pemula pintar dan anti-kecurian; lampu LED dua dengan lampu siang hari; Lampu ekor dan lampu isyarat LED, paparan LCD digital meter; muffler sporty dengan penutup aluminium; Petak di bawah tempat duduk 18-liter; dua rak dalaman; dan 14 “roda sporty dengan brek cakera bergelombang.

Vario 150 yang mula dijual pada 30 Ogos lalu juga turut dilengkapi dengan Sistem Brek Combi (CBS) yang membantu mengimbangi kekuatan brek di roda depan dan belakang untuk keselamatan yang lebih baik.

Boon Siew Honda yakin pengguna Malaysia akan menghargai nilai dan prestasi Vario 150 dan menurut Encik Keiichi Yasuda, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda, syarikat itu menyasarkan untuk menjual kira-kira 1,000 unit sebulan.

Untuk meraikan pelancaran Vario 150 dan Merdeka, Boon Siew Honda mempunyai 14 unit Vario 150 dicat dengan warna bendera negara-negara Malaysia dan 14 Vario 150 unik ini akan berkonvoi di jalan raya di seluruh Semenanjung Malaysia.

sumber- autoworld

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close