Hiburan

Munafik 2 Terlajak Laris, Sekuel Ketiga Bakal Menyusul

Gembira dengan sambutan hangat terhadap filem Munafik 2 yang mencatat rekod kutipan RM5.65 juta selepas dua hari tayangan, pengarah dan pelakon Syamsul Yusof mengumumkan bahawa sekuel Munafik 3 bakal menyusul.

“Kami di Skop Productions tidak dapat mendedahkan banyak maklumat buat masa ini, tetapi kami berjanji kepada peminat bahawa akan ada bab ketiga untuk watak Ustaz Adam dalam melawan penunggang agama,” katanya dalam laporan berita baru-baru ini.

Syamsul, yang memainkan watak Ustaz Adam, seorang agamawan yang menentang pemimpin munafik, Abuja yang dilakonkan oleh Nasir Bilal Khan, berkata sokongan orang ramai kepada Munafik 2 adalah fenomenal.

Image result for munafik 2

“Saya diberitahu beberapa panggung wayang di Lembah Klang dan Johor Bahru menyediakan sebanyak 30 slot untuk filem baru saya setiap hari sejak Khamis lalu. Ia sangat luar biasa dan membuktikan bahawa filem Melayu masih boleh menarik ramai penonton. “

Syamsul juga berkata bahawa bapanya, produser, Datuk Yusof Haslam sangat berbangga dengannya kerana kejayaan Munafik 2.

“Ayah saya memeluk saya dan memohon maaf kerana pernah memarahi saya ketika dia merasakan saya terlalu perlahan dalam menyiapkan penggambaran Munafik 2,” katanya.

“Saya tidak bermaksud untuk melambatkan proses. Saya mahu memastikan setiap babak dilakukan dengan baik, dan saya bangga dengan pasukan pelakon saya yang membuatnya berjaya terutama Maya Karin, Mawi dan Nasir.”

Image result for munafik 2

Sementara itu, Datuk Yusof Haslam berharap filem-filem Malaysia akan terus berjalan dengan baik sepanjang tahun ini, dan yakin bahawa kejayaan Hantu Kak Limah dan Munafik 2 akan memberikan rangsangan yang positif kepada industri filem tempatan.

Munafik 2 mengutip RM2.05 juta pada pratontonnya pada malam Rabu dan kutipan itu meningkat kepada RM3.6 juta pada malam Khamis.

Filem ke-40 terbitan Skop Productions itu mengatasi kutipan filem Mamat Khalid, Hantu Kak Limah yang mengutip RM650,000 pada hari pratontonnya. Hantu Kak Limah telah mengutip lebih RM32.5 juta sejak mula ditayangkan pada 9 Ogos.

Menurut NST, filem pertama Munafik mengutip RM17 juta di box office selepas 26 hari tayangan pada 2016.

Munafik 2 memaparkan cabaran Ustaz Adam membantu sekumpulan penduduk kampung yang diketuai oleh Sakinah (Maya Karin) untuk memerangi pemimpin kejam Abuja (Nasir Bilal Khan).

Filem itu juga turut dibintangi Datuk Rahim Razali, Namron, Fauzi Nawawi, Datuk Fizz Fairuz dan Mawi.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close