Antarabangsa

Bomoh Indonesia Simpan Gadis Sebagai Hamba Seks

Seorang ahli sihir kampung di Indonesia telah memerangkap seorang gadis berusia 12 tahun dan menipu gadis tersebut untuk melakukan hubungan seks dengannya selama 15 tahun dengan mendakwa tubuh gadis itu dimiliki oleh “jin” seorang budak lelaki.

Gadis tersebut, yang dikenal pasti oleh polis sebagai “H”, diselamatkan pada hari Ahad di Kabupaten Tolitoli, di Provinsi Sulawesi Tengah.

Dengan mengikut beberapa petunjuk, polis berkata mereka telah menemui wanita itu, yang kini berusia 28 tahun, dalam celah-celah batu di sebuah hutan berhampiran kampung Bajugan, di mana dia disimpan pada siang hari sejak hilang pada tahun 2003.

Pada waktu malam, polis berkata dia tinggal di sebuah pondok berhampiran rumah lelaki berusia 83 tahun yang dikenal pasti oleh polis sebagai JG.

Ketua Polis Sulawesi Tengah, Muhammad Iqbal Alqudusy berkata lelaki itu telah menunjukkan gambar seorang anak lelaki bernama Amrin “yang dia anggap adalah teman lelakinya”.

“Dia percaya bahawa jiwa Amrin telah masuk (badan orang tua itu),” kata Iqbal. “Ia jelas bahawa dia hanya memuaskan hawa nafsunya.”

Indonesia adalah negara majoriti Islam tetapi kepercayaan lama mengenai roh dan kegiatan paranormal lain masih dipegang oleh ramai.

Iqbal kemudian memberitahu Reuters bahawa wanita itu berkata dia telah bersetubuh dengan “Jin Amrin” sejak 2003 “tetapi dia sebenarnya melakukan hubungan seks dengan JG”.

Lelaki itu, katanya, mengakui hubungan seks tersebut berlaku sejak tahun 2008.

Polis berkata mereka menemui wanita itu selepas kakaknya memberi memberi tahu jiran berhampiran.

Menurut Jakarta Post, kakaknya telah berkahwin dengan anak dukun itu, yang terkenal dengan kaedah penyembuhan tradisionalnya dan kebolehan untuk menyalurkan roh.

Bomoh tersebut menjelaskan kehilangan mangsa kepada ibu bapanya dengan mengatakan dia telah pergi ke ibu negara Indonesia, Jakarta, untuk bekerja, akhbar itu melaporkan.

Lelaki itu telah didakwa atas kesalahan di bawah undang-undang perlindungan kanak-kanak Indonesia, yang membawa hukuman maksimum 15 tahun penjara.

Show More

Artikel Berkaitan.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker