Gaya Hidup

Rumah Studio Dengan Sewa Berpatutan di Lembah Klang

Kawasan Lembah Klang merupakan kawasan tumpuan ramai kerana peluang pekerjaan yang pelbagai di sekitarnya. Untuk mereka yang baru sahaja mula bekerja tetapi inginkan privasi dan tinggal sendirian, rumah studio adalah pilihan yang sesuai.

Harus diakui, tidak mudah untuk mencari rumah studio dengan harga mampu milik terutamanya di kawasan yang sedang membangun. Berikut adalah 5 rumah studio dengan tawaran harga sewa yang berpatutan di sekitar kawasan Lembah Klang.

Halo Sunday @ Empire City, Damansara Perdana

Image result for Halo Sunday@Empire City, Damansara PerdanaTerletak dalam kawasan berprofil tinggi Damansara, studio satu bilik di Empire City ini terletak berhampiran dengan beberapa pusat beli-belah yang paling popular di Lembah Klang seperti The Curve dan Ikea.

MRT Sungai Buloh-Kajang yang baru telah memberi rangsangan dan menjadi penghubung kepada penduduk sekitar, membolehkan mereka berulang alik ke pejabat di pusat bandar dengan mudah. Unit rumah dibina dengan keluasan 448 kaki persegi hingga 950 kaki persegi.

Harga Sewa Median: RM1,200 sebulan

3 Elements @ Puchong South

Related imageSatu lagi penambahan kepada kemajuan di kawasan Puchong South, bilik studio di bandar butik 3 Elements memberikan anda kombinasi sempurna mengenai konsep kehidupan urban.

Lebih daripada 6.3 ekar bangunan bertanah hijau, dengan kehijauan tumbuh-tumbuhan tinggi yang menenangkan, ia menyediakan suasana yang sangat diperlukan untuk berehat dari kesibukan kehidupan bandar.

Kemudahan termasuk sistem gentian optik untuk jalur lebar internet berkelajuan tinggi, sistem tadahan air hujan, Televisyen Antena Master Induk (SMATV), gimnasium, kolam renang dan pusat perniagaan.

Harga Sewa Median: RM1,200 sebulan

Kanvas Soho, Cyberjaya

Related imageMencari sesuatu yang berbeza untuk mencerminkan keperibadian anda? Rumah studio Kanvas Soho dengan binaan 485 kaki persegi disuntik dengan reka bentuk kreatif, ciri dan warna untuk mereka yang mempunyai citarasa dan pilihan yang berbeza.

Ia terletak di Cyberjaya, bandar yang pesat berkembang yang terdiri daripada pelbagai penduduk termasuk pelajar, usahawan dan eksekutif profesional.

Kanvas Soho disasarkan untuk penyewa muda dan bertenaga dengan menampilkan pelbagai kemudahan. Penyewa boleh menikmati pemandangan panorama Tasik Putrajaya dan Cyberjaya, dan mengadakan acara BBQ dengan rakan-rakan dan keluarga di The Sky.

Harga Sewa Median: RM1,200 sebulan

Zen Suites @ Zeta Park, Setapak

Image result for Zen Suites @ Zeta Park, SetapakSekiranya anda mahu tingal di kawasan tasik di tengah-tengah Bandar Kuala Lumpur, pertimbangkan rumah studio Zeta Park yang menawarkan pemandangan indah Tasik Danau.

Dengan unit antara 617 kaki persegi dan 800 kaki persegi, pembangunan itu merupakan pembangunan bersepadu terbesar di Setapak yang terdiri daripada 200 lot runcit, 424 SOHO dan 470 kediaman servis.

Ia terletak berdekatan dengan KL Festival City Mall yang turut menempatkan gedung gergasi Parkson. Kemudahan lain termasuk kolam renang infiniti, gimnasium, bilik permainan, kolam renang spa dan sauna.

Harga Sewa Median: RM1,400 sebulan

The Square @ One City, Subang Jaya

Related imageStudio bilik tidur di The Square @ One City adalah gabungan bangunan pejabat, komersil dan kediaman yang ideal, semuanya dalam persekitaran hijau yang tenang.

Daya tarikan yang unik adalah Sky Walk di One City. Anda boleh bersenang-senang dan menguji tahap keberanian anda dengan berjalan di atas lantai kaca pada tingkat 12.

One City telah menjadi tumpuan utama di Subang Jaya, pembangunan campuran yang merangkumi lebih dari 77 ekar yang dikelilingi oleh kawasan berkepadatan tinggi seperti Subang Jaya, Shah Alam, Putra Heights dan Klang dengan jumlah penduduk 2.5 juta dalam radius 10 km. Unit ini dibina antara 506 kaki persegi dan 570 kaki persegi.

Harga Sewa Median: RM1,400 sebulan

Sumber: iProperty

Show More

Related Articles

Back to top button