Gaya HidupKecantikan

Lelaki Juga Boleh Gunakan Krim BB Untuk Tutup Cela Wajah

Industri kosmetik berkembang pada tahap yang luar biasa dengan produk dan formula baru yang muncul di pasaran setiap hari.

Satu produk yang semakin popular dalam pasaran lelaki adalah krim BB. Walaupun sudah ada selama beberapa tahun, krim BB bukanlah produk yang sering digunakan oleh lelaki.

Apakah itu krim BB?

Krim BB, juga dikenali sebagai bedak asas, adalah produk penjagaan kulit hibrid dan kosmetik. Ia boleh bertindak sebagai pelembap, bedak asas dan juga pelindung kulit. Ia mempunyai beberapa faedah, tetapi matlamat utama produk biasanya adalah untuk meratakan tona kulit dan menutup sebarang kecacatan yang ketara.

Mengapa anda memerlukannya?

Jika anda mempunyai masalh kulit yang tidak sekata, kulit yang terengsa, atau hanya ingin menambah baik warna kulit semulajadi anda, anda mungkin memerlukan krim BB.

Ia untuk lelaki yang ingin kelihatan lebih baik tanpa kelihatan keterlaluan. Jika anda ingin mengurangkan masa yang anda habiskan dengan rutin penjagaan kulit anda, krim BB boleh bertindak sebagai produk pelbagai guna dan benar-benar boleh mengurangkan jumlah produk yang anda gunakan.

Bagaimana untuk menggunakannya?

Ia sebenarnya sangat mudah. Setiap lelaki akan merasakan memakai mekap adalah sesuatu yang menakutkan dan menjatuhkan imej mereka. Tetapi nasib baik, krim BB direka untuk mudah digunakan. Terdapat beberapa tips yang boleh anda gunakan untuk memastikan anda mendapat rupa yang paling semula jadi.

Langkah 1: Sapukan produk di telapak tangan anda, bukannya ke hujung jari anda.

Menyapu krim BB di telapak tangan membolehkan anda secara beransur-ansur meletakkan produk itu ke muka anda dalam kuantiti yang sekata.

Langkah 2: Terapkan ke kawasan wajah yang bermasalah terlebih dahulu.

Jika anda mempunyai kawasan kulit yang lebih gelap daripada yang lain, mulakan di sana. Jika ada kawasan yang mempunyai tekstur yang lebih tidak sekata, mulakan di sana. Ambil sedikit produk dari telapak tangan anda, dan sapukannya ke kulit.

Langkah 3: Ratakan ke seluruh wajah.

Anda boleh meratakan krim dengan menggunakan hujung jari. Walau bagaimanapun, cara untuk mendapatkan rupa yang paling semula jadi adalah dengan menggunakan berus. Setelah produk diletakkan ke kulit, gunakan berus campuran dan ratakan dalam gerakan bulat. – MMUK MAN

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close