Events

Jom Makan Di Festival Makanan Antarabangsa Pulau Pinang

Festival Makanan Antarabangsa Pulau Pinang

Tempat: Lebuh Pantai, Georgetown, Pulau Penang
Tarikh: 14 – 29 April
Masa: 5 petang – 11 malam

Pulau Pinang yang terkenal sebagai syurga makanan bakal mengadakan Festival Makanan Antarabangsa Pulau Pinang 2018 (PIFF 2018) bermula pada 14 April ini supaya orang ramai berpeluang untuk menikmati makanan dan minuman yang enak yang disediakan oleh penjaja vendor, kafe dan restoran terbaik di negeri itu. Selain itu, ia juga menampilkan 150 kendera saji untuk perhimpunan kenderaan saji terbesar di dunia. Jadi kepada pencinta makanan di luar sana, datanglah ke Pulau Pinang pada hujung minggu ini untuk menikmati makanan sedap.


Lot 10 Cinema Paradiso

Tempat: Lot 10
Tarikh: 13 – 14 April
Masa: Bermula 8 malam

Tonton filem percuma pada hujung minggu ini di Cinema Paradiso yang terletak di Lot 10. Acara ini dibawakan oleh iflix dan tvN Movies dan memaparkan filem aksi Korea Selatan ‘The Battleship Island’ yang mengisahkan satu percubaan lari dari kem buruh yang terletak di Hashima Island. Filem ini dibintangi oleh nama-nama besar industri filem Korea iaitu Hwang Jung-min, So Ji-sub, Song Joong-ki dan Lee Jung-hyun. Anda hanya perlu tunjukkan akaun iflix anda apabila tiba di sana.


Pun Competition Malaysia

Tempat: The Bee Publika
Tarikh: 15 April
Masa: 7.30 malam

Pertandingan ini menampilkan beberapa pelawak pun yang akan bertanding untuk menjadi pelawak pun terbaik di Malaysia. Dianjurkan oleh Have Pun Malaysia dan ditaja oleh team Quidditch Damansara Dementors, acara ini pasti akan membuatkan anda bergelak ketawa tanpa henti!

Show More

Artikel Berkaitan.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker