Hiburan

AJL 32 Gabung Tema Muzik, Fesyen

Video pendek yang bertema futuristik, di mana 12 finalis Anugerah Juara Lagu 32 (AJL 32) muncul dalam pakaian zaman angkasa dan menaiki kereta api peluru, telah dipertontonkan di TV3 sejak bulan lalu, menandakan detik permulaan untuk anugerah tahunan itu.

Dengan “Fesyen Dan Muzik” sebagai tema anugerah tahun ini, para finalis bukan sahaja akan bersaing dengan satu sama lain dari segi persembahan mereka, tetapi juga dalam fesyen yang akan digayakan.

Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Television Network, Johan Ishak berkata: “Fesyen dan muzik datang bersama. Mereka adalah unsur yang menghiburkan kita dan memberi kita getaran positif.

“Selaras dengan tema itu, kami menggalakkan tetamu dari industri muzik untuk berpakaian kemas dan memeriahkan acara karpet merah AJL nanti.”

Memasuki usia ke-32 penganjuran, trofi AJL tahun ini direka khas oleh pereka fesyen Rizman Ruzaini untuk mencerminkan gabungan sempurna antara lagu-lagu yang baik dan pakaian bergaya.

Fashionista Abang Long Fadil 2, Wak Doyok akan menjadi pengacara segmen fesyen AJL di mana dia akan memberikan komen dan mencadangkan penambahbaikan untuk pakaian finalis pada malam anugerah pada 11 Februari ini. Segmennya boleh ditonton secara eksklusif di YouTube TV3Malaysia.

Pertandingan dua jam yang akan disiarkan secara langsung pada jam 9 malam di TV3 dari Axiata Arena di Bukit Jalil, Kuala Lumpur, dihoskan buat kali pertama oleh penyanyi, pelakon dan pengacara Alif Satar dan pelawak Sherry Al Hadad. Mereka pernah digandingkan bersama dalam pertandingan rock Astro, Rockanova, tahun lepas.

Pengacara AJL 32 yang akan berlangsung pada 11 Februari 2018

Menurut NST, antara artis jemputan yang akan mengadakan persembahan ialah Stacy Anam, AG Coco, Edrie Hashim, Waris, Datuk Awie, Siti Sarah Raisuddin, Datuk A. Rahman Hassan dan Datuk Jeffrydin.

Dayang Nurfaizah yang memenangi Juara Lagu dan Vokal Terbaik menerusi lagu Lelaki Teragung tahun lepas, berkata walaupun bertekad untuk mempertahankan gelarannya, misi utamanya adalah untuk menghiburkan peminat.

Beliau berkata satu-satunya strategi kemenangannya adalah dengan menyanyi dari hatinya, berpakaian bergaya dan memberi tumpuan kepada susunan muzik. Dayang akan mempertandingkan lagu Separuh Matiku Bercinta ciptaan Ajai.

Sebelas lagu yang lain adalah Akhirnya Cinta oleh Salma Asis (komposer Ajai / Lirik Slen), Aku Cinta oleh Syamel dan Ernie Zakri (Syamel), Aku Yang Sebenar oleh Hazama and the Penglipur Lara (Datuk M Nasir / Ad Samad), Amboi oleh Altimet (Navigator / Altimet), Bayang oleh Khai Bahar (Harry Khalifah / Patrick Anohada), Jampi oleh Hael Husaini (Ezra Kong / Hael Husaini), Lebih Sempurna oleh Syamel (Syamel / Edry Abdul Halim / Boy Anaz), Menahan Rindu oleh Wany Hasrita (Ibnu / Gouffran), Sejati oleh Azmi Caliph Buskers (Faizal Tahir / Mike Chan), Tergantung Sepi oleh Haqiem Rusli (Ibnu / Gouffran) dan Warkah Untuk Mu oleh Ara Johari (Hang Nadim / Laq).

Show More

Related Articles

Back to top button