Hiburan

Emma Stone Pelakon Wanita Terkaya Tahun Ini

Tahun ini sememangnya tahun yang paling bertuah buat aktres popular, Emma Stone. Daripada bintang remaja Jonah Hill, dia kini pemenang anugerah Oscar.

Kejayaan filem muzikal La La Land yang ditayangkan penghujung tahun lalu begitu luar biasa. Kesudahannya, poket pelakon itu semakin tebal hasil kejayaan filem berkenaan.

Lebih mengejutkan lagi, dia kini menjadi aktres paling tinggi pendapatannya di Hollywood. Majalah terkenal dunia Forbes sendiri menyenaraikan Emma pada kedudukan pertama.

Emma sekali gus berjaya merampas takhta Jennifer Lawrence yang terdahulu unggul sebagai aktres berpendapatan paling tinggi selama dua tahun berturut-turut.

Untuk 2016 dan 2017, Emma meraih pendapatan sebanyak lebih RM112 juta mendahului Jennifer Aniston di tempat kedua dengan jumlah RM110 juta. Sementara Jennifer Lawrence pula di tempat ketiga dengan RM103 juta.

Juga termasuk dalam Top 5 paling tinggi pendapatan adalah Mellisa McCarthy dengan RM77 juta manakala Mila Kunis meraih RM66 juta.

Menurut laporan Forbes, kebanyakan wang pelakon berusia 28 tahun itu datang daripada hasil kejayaan La La Land. Filem itu sendiri mengutip keuntungan kasar RM2 bilion di seluruh dunia.

Lebih manis, filem itu juga memberikan banyak anugerah buat Emma di pelbagai acara berprestij termasuk dinobatkan sebagai Aktres Terbaik pada Anugerah Academy tahun ini.

Meskipun kewujudan carta sebegitu seakan-akan memperlihatkan persaingan sesama artis, Emma nyata tidak berfikiran sedemikian. Hakikatnya, dia dan Jennifer Lawrence adalah rakan karib.

Pada satu temu bual sebelum ini, dia pernah mengatakan betapa mereka berdua saling mengambil berat sesama sendiri. Mereka rapat bukan sekadar sebagai rakan pelakon semata-mata.

“Saya sokong sepenuhnya kerjaya dia, begitu juga sokongannya terhadap saya. Andai kami tidak melakukan kerjaya yang sama sekalipun, saya tahu kami pasti tetap akan jadi sahabat baik,” katanya.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close