Sukan

AC Milan Ada Permulaan Baru

AC Milan layak ke Liga Eropah selepas menewaskan Bologna 3-0 dan jurulatih Ac Milan, Vincenzo Montella percaya “permulaan baru”.

Milan tidak beraksi di pentas Eropah sejak kempen 2013-14 selepas tamat pada kedudukan ke 8, 10 dan 7 dalam tiga musim Serie A sebelum ini.

504291252

Walaubagaimanapun, kemenangan di San Siro, mendapat menerusi gol pada separuh masa kedua daripada Gerard Deulofe, Keisuke Honda dan Gianluca Lapadula, menampakan the Rossoneri menjamin tempat ke 6 musim ini dengan berbaki satu musim dan slot dalam Liga Eropah musim depan.

epa05505201 Milan's coach Vincenzo Montella reacts during the Italian Serie A soccer match AC Milan vs Torino FC at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 21 August 2016. EPA/MATTEO BAZZI

Ketua Jurulatih, Montella menampakan bahawa banyak lagi kerja akan datang, tetapi yakin Milan di landasan yang betul untuk kembali ke liga domestik Eropah.

“Saya rasa ia adalah musim yang positif,” Montella memberitahu pemberita.

“Kami mampu lakukan lebih baik, tetapi ini adalah permulaan baru. Kini kami perlu kerja untuk mengecapi lebih tinggi. Saya amat gembira dengan kumpulan ini dan saya amat bangga dapat menjadi jurulatih.”

“Ia tidak mudah untuk menubuhkan kumpulan yang berikan segala yang mereka ada, setiap perlawanan.

“Dalam separuh masa pertama, kami menunjukan sikap yang betul tetapi tidak dapat menggunakan peluang terhidang. Saya perlu ubah sesuatu. Mereka lakukan dengan bagus untuk meletakkan aksi yang saya minta.

“Ini adalah kemenangan ke-100 saya dalam Siri A, ia mempunya rasa istimewa, Ac Milan, untuk pemilik baru dan untuk saya. Ia tidak mudah.”

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button