Sukan

Lampard: United Bermain Untuk Seri

Frank Lampard menegaskan Manchester United bermain untuk seri di Etihad menentang Manchester City pada Khamis.

 nintchdbpict000319863633

nintchdbpict0003198632521

United terikat seri tanpa gol pada “Manchester Derby” dengan aksi mantap, walaupun mereka harus berkerja keras selepas Marouane Fellaini di buang padang selepas menanduk Sergio Aguero.

Walaupun pengurus Unitrd Jose Mourinho memberitahu Sky Sports selepas perlawanan yang mereka mahukan lebih serangan, Lampard menegaskan pengurus berasal dari Portugal itu tidak mahu berlawan dengan City.

skysports-jose-mourinho-manchester-united_3940160

Lampard berkata di Sky Sports: “Saya agak terkejut. Kami tidak rasa beliau akan bertahan lebih bawah. Mereka semestinya bermain untuk itu. Pemain mereka tidak membuat percubaan berani di sebarang peringkat. Saya rasa Martial bermain seperti bek-kiri pada suatu masa.

nintchdbpict000319853638-e1493327189541

“Saya berikan kredit kepada pemain tengah – buka kepada Fellaini untuk apa terjadi pada hujung permainan – Michael Carrick dan Ander Herrera berkerja keras.

“Apabila kamu lihat pada kedudukan, kamu mungkin akan nampak kenapa mereka bermain seperti itu, selepas kedudukan empat teratas masih lagi di tangan mereka.

“Saya tidak rasa Mourinho mahukan perlawanan dengan Manchester City malam ini. Beliau mahukan gambaran lebih besar. Mereka dapat keputusan yang mereka mahukan, dan mereka gembira di bilik persalinan semestinya.”

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button