Sukan

Zlatan Menolak Tawaran £13 Juta Man Utd

Zlatan Ibrahimovic yang terlibat dengan kecederaan lutut ditawarkan £13 Juta oleh Manchester United semasa beliau dalam proses pemulihan. Namun, Zlatan menolak tawaran tersebut dengan alasan beliau percaya menerima tawaran tersebut adalah satu tindakan yang tidak betul dengan keadaannya yang cedera. 

Beliau menderita kecederaan pada lututnya selepas beliau jatuh secara kekok pada minit akhir perlawanan United di Liga Eropah ketika menentang Anderlecht.

nintchdbpict0003182144591

Zlatan akan disisihkan selama 9 bulan, bermakna beliau tidak akan bermain semula hingga tahun hadapan.

Walaupun beliau ditawarkan duit, beliau tidak menerimanya ketika proses pemulihan.

Semasa United menandatangan beliau musim panas lalu, Zlatan mengikat kontrak 1 tahun dengan £250,000 Ribu seminggu, dengan pilihan untuk melanjutkan setahun jika kedua pihak setuju.

Selepas menjalani musim yang cemerlang dengan 28 gol, United mahukannya untuk kekal – tetapi kecederaan menimpanya.

nintchdbpict0003186840701

Seperti sedia ada, Board  memberikan lampu hijau untuk melanjutkan setahun sebagai tanda kesetiaan kepada pemain yang memberikan sepenuhnya untuk musim ini. Ia dibuktikan terhadap Zlatan namun beliau menolak tawaran tersebut.

Mourinho percaya kerjaya Zlatan tidak berakhir dan meminta beliau menunjuk kesungguhan seperti mana beliau buktikan sepanjang kerjayanya.

nintchdbpict000318224092

Chief United berkata: “Masa depan adalah pembedahan besar, tempoh pemulihan yang lama. Tetapi masa depan juga adalah tentang seorang lelaki yang gagah, secara mental sangat, sangat kuat, yang menulis serta merta yang beliau akan berhenti apabila beliau mahukan, bukan apabila orang fikirkan.

“Ia kelihatan kepada saya yang beliau tidak mengalah, beliau akan berjuang dan saya gembira. Beliau telah bertarung sepanjang hidupnya – sejak lahir. Saya tidak nampak sebab kenapa beliau tidak mahu bertarung sekarang.”

 

Show More

Related Articles

Back to top button