Gaya HidupKesihatanSukan

Jom Bersenam Secara Percuma Di Klang Valley Beramai-Ramai!

Bersenam bersama teman adalah jauh lebih menyeronokkan daripada bersenam seorang. Selain daripada mempunyai teman untuk menemani anda, mereka juga boleh menjadi pembakar semangat untuk anda teruskan bersenam.

Berita baik untuk anda kerana kini anda boleh mengikuti kelas-kelas bersenam secara berkumpulan secara percuma di kawasan Klang Valley!

Under Armour

armour-in-the-park

Sertai sesi senaman di Taman KLCC yang dijalankan oleh rakan kongsi gymnasium dan duta mereka setiap hari Selasa secara percuma. Pastikan anda datang awal sejam untuk pendaftaran dan untuk mengambil mat yoga sekiranya anda memilih untuk melakukan yoga.

Tarikh: Setiap hari Selasa (sila lihat halaman TripleReady untuk info lanjut) Masa: 6:30-8pm Tempat: Taman KLCC


Klinik Papan Roda

wheel-love

Wheel Love Skateshop menganjurkan klinik melencur ini setiap hari Ahad di cawangan KL mereka. Jangan risau sekiranya anda tidak mempunyai ilmu mengenai aktiviti ini kerana anda akan diajar dengan baik oleh pasukan Wheel Love. Tiada papan roda? Anda boleh sewa dengan mereka dengan harga RM10 setiap sesi.

Tarikh: Setiap hari Ahad Masa: 3:30-4:30 pm Venue: Wheel Love Skateshop, 58 The Row, Jalan Doraisamy, KL


Kelas Komuniti Lululemon

lululemon-community-class

Lululemon Athletica menganjurkan kelas komuniti ini bagi membawa semua peminat kecergasan untuk sama-sama melakukan apa yang mereka minat di sana. Sesi itu akan melibatkan ramai pakar yoga dan pelatih dari serata dunia.

Tarikh: Setiap Sabtu (sila lihat halaman Facebook mereka untuk info lanjut) Masa: 9:00-10:00 pm Tempat: Lululemon Athletica, 20, Ground Floor, Jalan Telawi 3, Bangsar, KL


Saturday Night Skate & Sunday Morning Skate

skateline-classes

Skateline Malaysia mengadakan aktiviti bermain kasut roda pada setiap bulan untuk peroda tahap pertengahan. Acara ini adalah mesra kanak-kanak (dengan pengawasan orang dewasa). Namun, lokasi acara ini berubah-ubah pada setiap bulan.

Tarikh: Sebulan sekali, sama ada hari Sabtu atau Ahad Masa: Sila layari halaman Facebook mereka untuk info selanjutnya Tempat: Taman Botani Perdana, KL (tempat berubah setiap bulan)


Yoga Bersama Robyn Lau

yoga-with-robyn

Sejak 18 Februari, yogi tempatan Robyn Lau telah mengadakan kelas percuma di Uppercase Bookmark, APW setiap Sabtu dari pukul 9 hingga 10 pagi. Jangan lupa untuk bawa bersama-sama mat anda sendiri dan anda juga boleh jemput sahabat anda bersama-sama.

Tarikh: Setiap Sabtu Masa: 9:00-10:00 Tempat: huruf besar Bookmark, APW, Bangsar

Sumber: womens-health
Show More

Related Articles

Back to top button