FesyenGaya Hidup

Trend Cermin Mata Terkini: 5 Warna Frame Yang Popular 2017

TREND WARNA CERMIN MATA UNTUK 2017

Musim ini menyaksikan kemunculan semula beberapa cermin mata yang terdahulu kini kembali menjadi  trend popular pada tahun ini.

Dari segi warna, nada gelap menguasai musim. Cermin mata yang bergaya seperti dibahagian bingkainya dicat seperti warna kulit kura-kura (tortoise shell) menguasai warna yang terhangat untuk cermin mata tahun ini. Malah cermin mata yang berwarna hitam, coklat, dan merah juga menjadi warna yang sangat popular untuk tahun 2017.

Berikut adalah trend warna yang popular:

  1. TORTOISE SHELL

Cermin mata yang berwarna tortoise shell adalah pilihan terbaik jika anda mahu kekal selaras dengan trend kaca mata semasa. Terdapat begitu banyak palet warna corak yang bergaya ini, jadi anda akan pastikan ia kelihatan sempurna  untuk nada kulit dan rambut anda!

Cermin mata tipis licin ini sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Semua cermin mata bercorak tortoise shell ini sentiasa menarik perhatian tetapi wanita yang mencari sesuatu yang lebih eksklusif boleh mencuba dengan bentuk bingkai mata kucing yang bercorak tortoise shell ini.

Malah bagi lelaki ingin kelihatan maskulin, memang akan lebih terserlah dengan  bingkai Dapper yang bercorak tortoise shell yang berwarna kuning dan hitam ini. Malah sesuai untuk persekitan pejabat.

2.  BINGKAI BERWARNA PUTIH JERNIH (CLEAR)

clear-and-white-glasses-wom1

Cermin mata bingkai yang berwarna putih dan jernih jelas adalah salah satu trend kaca mata yang paling popular tahun 2016 dan masih trending pada 2017.

Sesuai untuk lelaki dan perempuan tambahan jika ia mempunyai bentuk bingkai yang elegan dan eksklusif pasti menaikkan lagi seri gaya anda.

Cermin mata yang jernih ini boleh menjadi aksesori yang hebat dan jika ia sesuai dengan bentuk muka anda, kami mencadangkan ia berbentuk empat segi. Malah bingkai empat segi ini sangat sesuai dengan bentuk muka yang bujur dan berbentuk hati.

clear-and-white-glasses-wom

  1. HITAM

black-rimmed-cateyes-glasses

Cermin mata berbingkai hitam adalah pilihan yang terbaik kerana ia bukan sahaja warna yang popular semasa musim luruh / musim sejuk. Ia juga hebat dengan pakaian formal, seperti baju putih dan sut hitam.

Rangka hitam retro mata kucing adalah sesuai untuk wanita yang bekerja dalam persekitaran pekerjaan kerana mereka memberi anda rupa yang bijak dan misteri yang terikat untuk menampakkan lagi profesionalisme anda.

  1. EMAS BERBINGKAI LOGAM (GOLD WIREFRAME)

classic-gold-frame-clear-glasses-myopia-clear-frame-glasses-women-men-spectacle-frame-clear-lens-optical

Apabila anda memakai cermin mata yang berwarna emas akan membuatkan anda kelihatan lain daripada yang lain. Jadi ia semulajadi membawa perubahan rupa yang terbaik yang melibatkan keemasan cermin mata yang berbingkai logam ini.

Cermin mata logam emas adalah halus dan memberi inspirasi kepada keanggunan. Ia lebih sesuai untuk gaya pejabat dan indoor tetapi tidak sesuai untuk memakai di persekitaran luar. Tetapi jika anda berani untuk menggayakan, tidak ada salahnya. Berani mencuba sesuatu yang baru adalah fesyen sebenar.

Cermin mata logam berwarna emas sering dikaitkan dengan memberi perhatian kepada perincian dan boleh melakukan keajaiban untuk anda. Ini adalah salah satu daripada bingkai cermin mata kegemaran lelaki, tetapi juga boleh menjadi pilihan yang hebat untuk wanita.

  1. MERAH, MERAH JAMBU DAN UNGU

cat-eye-glasses-wom

Cermin mata yang berwarna merah telah enjadi trend yang baru dan kebanyakannya ia sesuai untuk para wanita. Cermin mata wanita yang berwarna lembut ini sebenarnya menunjukkan anda adalah berani dan ia pilihan yang tepat untuk fashionista.

Sama ada ia adalah rangka IT yang besar berwarna merah dan dilengkapi dengan sedikit bingkai yang jelas (clear) atau merah jambu, cermin mata berwarna-warni untuk wanita bergaya.

Untuk wanita yang memerlukan kaca mata untuk ke pejabat dan anda masih mahu kelihatan bergaya? Kami mengesyorkan  anda cuba padankan bingkai mata kucing yang berwarna merah.

Bingkai cermin mata mata kucing boleh menjadi sangat menarik – jika warna kulit anda adalah gelap, maka kontras akan menjadi cantik. Malah merah juga memberikan anda bibir yang seksi dan misteri.

cat-eye-glasses-wom2

Sumber: Ventandyork

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button