Bisnes & EkonomiGaya Hidup

Ini Apa Yang Akan Berlaku Bila Anda Daftar Kad Kredit Dalam Kedai Online

Bagi pembeli-pembeli tegar kedai online, anda mungkin selalu terima soalan ini: Adakah anda mahu dapatkan 20% ke atas diskaun untuk pembelian anda dengan mendaftar kad kredit?

Walaupun tawaran itu agak menggoda pada masa itu (anda mungkin dan pun mula kira diskaun yang akan anda dapat), tetapi menurut satu kajian baru-baru ini, mereka telah mendapati bahawa peruncit kad kredit biasanya mempunyai kadar faedah yang lebih tinggi daripada semua kad kredit yang lain, menurut creditcards.com.

displayprofileimage
Berdasarkan kajian itu, mereka mendapati bahawa hampir separuh daripada kad runcit berjenama mempunyai kadar peratus tahunan (APR) sekurang-kurangnya 25%, dan ini dianggap sebagai sesuatu yang agak mengarut menimbangkan kadar purata kebangsaan untuk semua kad kredit adalah 15.18%.

Menurut Tiffani Montez, runcit penganalisis kanan perbankan di Aite Group, kad daripada peruncit biasanya mempunyai had kredit yang lebih rendah, dan ini membuat mereka untuk menggunakan kadar yang lebih tinggi untuk membuat wang dari kad anda.

Jika anda masih rasa tertarik dengan tawaran-tawaran yang ditawarkan kad kredit, kaji selidik itu juga mendapati bahawa program-program ganjaran ini sebenarnya lebih sesuai untuk pembeli tetap atau orang-orang yang jarang membuat pembelian yang besar.

landscape-1478011761-store-credit-card-rates
Nasihat mereka di creditcards.com, jika anda hanya membeli-belah di suatu kedai itu sekali-sekala, ia lebih baik anda abaikan sahaja soalan itu. Mereka juga mendapati bahawa secara keseluruhannya, tawaran yang diberikan kepada pemegang baru kad kredit cenderung untuk menjadi lemah.

Oleh itu, jangan lupa untuk pertimbangkan semua perkara-perkara ini sebelum anda mendaftar kad kredit anda di mana-mana kedai online, kerana ia hanya akan menyebabkan kos anda lebih tinggi daripada yang  sepatutnya.

Sumber: goodhousekeeping

Show More

Related Articles

Back to top button