FesyenGaya Hidup

Bagaimana Untuk Gayakan Converse High Top Dengan Sesuai?

Walaupun terdapat jenama lain seperti Nike, Adidas dan Yeezy, menghasilkan kasut sneakers yang boleh dikatakan bergaya, tetapi Converse sentiasa menang.

Converse, jenama terkenal Amerika telah mencipta kasut ikonik selama lebih 100 tahun dan masih kukuh. Ia telah menjadi kebal kepada air dan merupakan trend fesyen dan wajib ada bagi setiap almari kasut anda.

Converse telah menampilkan pelbagai jenis bentuk dan warna yang menarik ada yang top low dan high top. Jadi kali ini kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menggayakan Converse High Top  untuk kelihatan lebih menarik.

Converse High Top All Black 

Imej Kredit: Pinterest
Imej Kredit: Pinterest

High top hitam mempunyai rasa edgy yang hebat. Ia memainkan peranan sebagai tema rock and roll. Cuffed skinny jeans adalah pasangan seluar yang sesuai untuk kasut gelap.

Manakala bahagian atas pula, kekalkan gaya cool dan klasik dengan baju lengan pendek seperti kemaja-t putih kosong atau dengan bercorak berani seperti bohemian.

Pilihan adalah milik anda, dan jangan lupa lengkapkan wajah anda dengan sepasang cermin mata berwarna gelap.

Imej Kredit: Pinterest`
Imej Kredit: Pinterest`

High Top Merah 

Imej Kredit: Infill3d
Imej Kredit: Infill3d

High top merah adalah alternatif berani kepada gaya hitam dan putih klasik. Rona warna ini bakal menarik perhatian oleh itu anda perlu stabilkan pakaian anda dengan warna pakaian yang sesuai.

Elakkan pakaian monokromatik dan hitam, dan sebaliknya anda memilih warna yang lebih terang. Biru dan navy dapat disesuaikan dengan baik manakala hijau adalah warna komplimentarinya.

Hanya pastikan menjaga ton warnanya yang bersesuaian dan elak daripada warna yang terlampau terang. Untuk gaya yang neutral, warna coklat yang lembut menghasilkan ton warna yang sesuai untuk pakaian anda.

Imej Kredit: ASOSfashionflinder
Imej Kredit: ASOSfashionflinder

High Top Putih 

Imej Kredit: Infill3d
Imej Kredit: Infill3d

High top putih  menampilkan pria ekstetik klasik yang hebat. Ia sangat sesuai digayakan bersama denim kasual atau seluar chinos yang mudah untuk hujung minggu yang kontemporari.

Sebagai kasut high top  yang lebih tinggi ke atas buku lali ini, ia boleh dilihat janggal dengan cuffed pants.

Sebaliknya, pakaikan seluar pendek dan uncuffed untuk menampilkan gaya yang santai dan seimbang.

Selain itu, ia juga sesuai dengan seluar slim-cut. Lengkapkan rupa anda dengan mudah bersama baju putih dan jaket gelap.

Ingat juga bahawa Converse putih yang bersih akan menajamkan lagi penampilan anda. Jika anda seorang yang santai, tidak salah  untuk meninggalkan kasut anda dengan sedikit berlumpur dan debu.

Imej Kredit: Pinterest
Imej Kredit: Pinterest
Show More

Related Articles

Back to top button