FesyenGaya Hidup

6 Trend Fesyen Yang Hangat Pada Tahun 2016

Mari kita lihat kembali fesyen yang hangat pada tahun ini, 2016. Tentunya fesyen tidak akan pernah luput ditelan zaman dan sentiasa akan diguna semula. Kebanyakkannya fesyen pada tahun ini telah dikitar semula dari zaman yang lepas tapi diperbaharui dengan sedikit sentuhan yang moden. Ini antaranya fesyen yang trending pada tahun ini :

  • Gaya Patch
Imej Kredit: sorayabakthiar
Imej Kredit:
sorayabakthiar

Gaya ini telah mula hangat sejak tahun 90-an, patch vintaj  ini telah mengembalikan gaya fesyen dahulu di masa sekarang. Patch ini boleh digayakan pada baju, jaket dan seluar denim anda. Bukan sahaja ia serba boleh dan menyeronokkan, ia adalah cara yang baik untuk anda menyesuaikan rupa dan menunjukkan keperibadian anda. Dari corak watak kartun untuk rock band, logo dan wajah smiley, dan patch ini adalah untuk semua orang.

Imej Kredit: shawlpublika
Imej Kredit: shawlpublika
  • Chokers
Imej Kredit:Tumblr

Chokers  adalah rantai di leher yang bukan jenis memanjang seperti rantai biasa, tetapi jenis rantai yang melekat rapat di leher anda (tidak mencekikkan pun). Chokers ini bermula sebagai satu trend comel yang  diilhamkan oleh 90-an babes kegemaran anda (lihat: Drew Barrymore, Nancy Downs, Natalie Portman berusia 12 tahun didalam cerita  The Professional). Chokers pada tahun ini menjadi aksesori yang wajib ada bagi semua wanita fashionista.

Imej Kredit: Pinterest
  • Seluar Hems Frayed
Imej Kredit: Pinterest

Jika anda tidak ketinggalan, denim jenis jahitan berpecah ini juga antara fesyen seluar yang hangat dan terkenal pada tahun ini. Tidak perlu risau lagi jika anda ada seluar denim yang terkoyak dibawah kerana ia merupakan fesyen juga. Haha

Imej Kredit: Pinterest
  • Kaca Mata Vintaj/Retro
Imej Kredit: Instagram rafidaaaa
Imej Kredit: Instagram rafidaaaa

Mengayakan dengan kelihatan skema tidak lagi dianggap buruk atau ketinggalan kerana pada tahun ini, kebanyakkan wanita menggayakan cermin mata bentuk vintage ini sebagai salah satu aksesori tambahan untuk bergaya. Kaca mata vintaj ini dilengkapkan lagi dengan sedikit tarikan gaya retro menyerlahkan lagi gaya anda. Terdapat pelbagai bentuk dan antara bentuk yang sering digunakan ialah bulat, bentuk empat segi dan bulat retro.

Imej Kredit: rsvpmagazine
Imej Kredit: rsvpmagazine
  • Jam Boyfriend
Imej Kredit: Pinterest

Dari jeans untuk baju, dan juga aksesori, fesyen sentiasa menjadi kegemaran untuk wanita meminjam barang-barang dari almari teman lelaki mereka. Lagipun, ada sesuatu tentang menambah sentuhan maskulin yang tidak dijangka kepada rupa feminin yang membawa gaya yang unik. Musim ini, item untuk mencuri dari almari lelaki anda adalah jam tangannya. Mencari gaya klasik yang berbentuk bulat dan berwarna perak atau emas. Ia mesti lebih bergaya dan secara semula jadi maskulin di pergelangan tangan anda yang halus itu.

Imej Kredit: Pinterest
  • Brogues Platform
Imej Kredit: Wheretoget
Imej Kredit: Wheretoget

Jika bintang gaya jalan tidak memakai kasut berbulu atau kasut emas musim ini, mereka pasti memakai brogues platform. Seperti sepasang kasut brogues klasik lelaki, tetapi ia ditambah dengan kira-kira satu inci  atau dua di bahagian bawahnya. Kasut brogues platform ini dapat tampil dengan penampilan yang sangat bergaya dan maskulin.

Imej Kredit: Pinterest
Show More

Related Articles

Back to top button