Gaya HidupMakan & Minum

Rupanya Selama Ini Cara Anda Buat Kentang Putar Adalah Salah

Kentang putar – mereka merupakan antara makanan yang agak mudah untuk dibuat. Tetapi, jika selama ini anda fikir yang anda mempunyai resipi kentang putar yan terbaik di kampong anda, percaya kepada kami, yang anda sebenarnya melakukannya dengan salah.

1478801357-syn-ghk-1478717793-gallery-1450980744-gettyimages-175816716

Kami juga tidak boleh percaya pada mulanya apabila kami mendapat tahu ada satu bahan tersorok yang akan memberikan kentang putar anda rasa dan tekstur yang sempurna setiap kali anda membuatnya.

Mereka-mereka yang berhati mulia di Huffington Post telah pun berkongsi pengetahuan mereka dengan Good Housekeeping tentang satu rahsia dalam resepi ini dan jawapannya adalah, lobak putih.
whole-0128

Menurut Sara Foster, chef dan pengarang kepada Foster’s Market Favourites, memberitahu yang dengan menambah lobak putih bersama-sama dengan kentang manis – boleh membantu anda mendapatkan tekstur yang gebu dan menambah dimensi untuk hidangan anda kerana rasa mereka yang unik (pastikan anda kupas kulit, kemudian bilas mereka terlebih dahulu untuk menghilangkan kotoran padanya).

parsnips-hollow-crown-lss-000_0498

Jadi mudah bukan? Foster juga mencadangkan untuk anda menggunakan pelbagai jenis kentang berlainan dan bukan hanya kekal dengan satu jenis kentang sahaja kerana, mereka masing-masing mempunyai rasa yang berbeza dan bertindak balas dengan berbeza.

Sumber: Goodhousekeeping

Show More

Related Articles

Back to top button