Gaya HidupPercutian

10 Barang Keperluan Mengembara Dari Daiso Sebelum Anda Pergi Bercuti

Melancong adalah sesuatu yang menyeronokkan tetapi sesetengah orang merasakan packing barang itu sesuatu yang sangat leceh dan persiapan untuk melancong juga memakan perbelanjaan yang banyak. Belum pergi bercuti dah beli barang mahal.

Walau bagaimanapun, barang-barang yang disediakan di Daiso banyak membantu traveler kerana barangnya yang murah dan barangan yang direka memudahkan untuk dibawa.

Yang menariknya bahawa setiap item hanya berharga RM5.30 (termasuk GST 6%). Katakan YA kepada keperluan perjalanan murah!

Mari kita lihat pada 11 barang keperluan perjalanan dari Daiso bahawa anda benar-benar perlu membeli sebelum perjalanan.

  1. Bag Penyimpan (Storage Bag)

Beg penyimpanan dari Daiso datang dalam pelbagai bentuk dan saiz.  Bag kecil – anda boleh menyimpan semua barang-barang kecil anda mempunyai seperti pin baju, bekas kanta sentuh, minyak wangi botol kecil atau kunci anda (jadi anda tidak perlu mencari  dengan masalah apabila anda memerlukannya).

  1. Botol Kecil

Percayalah, ini adalah salah satu perkara yang paling berguna dalam senarai ini. Pilih botol untuk kegunaan anda seperti  botol squeeze, botol spray, botol skru topi dan lain-lain untuk pelbagai jenis cecair: syampu, sabun badan, make-up remover, atau apa-apa lagi. Mudah untuk anda tanpa perlu membawa bekas asalnya yang sebenarnya lebih besar.

  1. Bekas Pelbagai Guna

Ia bukan sahaja untuk pil,malah bagi bekas yang besar ia dapat untuk menyimpan aksesori kecil dan keperluan seperti anting-anting dan kad SIM juga.

  1. Pek Haba (Pack Heat)

Jika anda melancong semasa musim sejuk, adalah bagus anda mempunyai pek haba ini.. Apabila anda rasa tangan anda sedang memebeku, anda hanya perlu keluarkan pek haba ini dan  goncangkan kemudian memasukkannya ke dalam poket anda. Tunggu beberapa minit dan anda akan mula berasa haba-habanya sedang menaik.

  1. Beg Flexible

Beg fleksibel bagus digunakan untuk menjaga kasut atau pakaian anda. Jika anda tidak pasti apa yang anda boleh menggunakannya untuk, hanya bawanya dengan yang kosong sepanjang perjalanan anda; mungkin akan berguna nanti.

  1. Bantal Leher

Pernah ingin untuk mendapatkan salah satu perjalanan bantal leher tetapi merasakan bahawa mereka hanya terlalu besar? Sila isikan bantal kembung ini dengan udara dan anda boleh dapat tidur yang selesa semasa penerbangan yang panjang. Bantal besar tiada lagi, dan leher sakit juga tiada lagi!

  1. Travel Pouch

travel-pouches travel-pouch-bag

Daiso mempunyai seksyen keseluruhan kantung yang anda boleh pilih. Bekas ini dapat menyimpan baju dengan teratur dan dapat mengumpulkan pakaian anda mengikut kategori pakaian.

  1. Beg Dobi

Selain digunakan untuk meletak baju-baju yang ingin dibasuh, anda juga  boleh menggunakan beg dobi sebagai menyimpan pakaian anda. Kumpulkan pakaian renang, baju sukan atau pakaian seharian secara berasingan di dalam beg.

  1. Penutup Mata dan Penyumbat Telinga

Teman perjalanan anda tidur berdengkur? Tidak boleh tidur dengan cahaya ambien? Jangan risau, di Daiso ada jalan penyelesaiannya supaya anda dapat tidur dengan aman.

  1. Penjahit Mini Kit

Jika anda hendak pergi berjalan untuk tempoh yang agak lama (katakan beberapa minggu dan mungkin lebih lagi), kit jahit benar-benar berguna. Anda mungkin tidak percaya sekarang, tetapi hanya menunggu pada yang malang nanti, mana tahu mungkin seluar anda terkoyak. Tiada masalah, peralatan menjahit akan datang menyelamatkan!

Tanpa perlu menghabiskan banyak wang membeli barangan ini, anda hanya boleh membelinya di Daiso sahaja malah ia memudahkan anda dalam mengemas barang untuk perjalanan anda nanti.

Sumber: Tripzilla

Show More

Related Articles

Back to top button