Gaya HidupKecantikan

Apakah itu CC Krim Dan Mengapa Ramai Orang Gilakannya

CC krim telah menjadi item kecantikan kegemaran di Asia dan Eropah selama bertahun-tahun, dan mereka sudah pun menjadi antara produk kecantikan utama di Amerika Syarikat, terima kasih kepada trend makeup semasa.

maxresdefault

“CC krim menjadi popular pada tahun 2010 berikutan pengenalan BB krim, apabila solekan ‘tanpa makeup’ menjadi popular,” kata Alexis Ferro, artis utama di Blushington Makeup & Beauty Lounge.

Tidak seperti krim multitasking BB krim ( “BB” bermaksud “kecantikan balm”), yang terbaik sebagai SPF, foundation, concealer, pelembap, dan primer bersama dengan beberapa manfaat penjagaan kulit, “CC” dalam CC krim bermaksud “pembetulan warna.”

Walaupun BB krim bertindak seperti foundation yang ringan, CC krim menawarkan coverage yang medium tetapi masih terbaik untuk menyorok kemerahan dan tompok matahari di wajah anda.

                             bb-cream-vs-cc-cream    btfzwqrccaavsrc

“CC krim mempunyai kegunaan yang lebih jelas dan terbaik untuk mereka yang mempunyai hyperpigmentation atau masalah kulit,” kata Ferro.

Walaupun CC krim bukan merupakan produk all-in-one seperti BB krim, ia boleh menjadi foundation yang ringan tetapi masih flawless jika anda lebih suka coverage yang sangat ringan, menurut Pengarah Nordstrom Beauty Negara, MaryNell Maddox.

Ramai orang suka rasa foundation yang ringan seperti anda tidak memakai apa-apa makeup di muka dan masih mampu menyembunyikan kemerahan atau perubahan warna kulit yang lain, katanya.

what-is-cc-cream-46122052-massonstock-760x506

Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan hasil pemakaian CC krim yang sama rata boleh menjadi agak suka, jadi Ferro mengesyorkan anda menggunakan Beauty Blender.

Jika anda tidak mempunyai beauty blender atau span makeup, guna jari anda. “Dotkan sedikit produk di pipi, dagu, dan dahi, dan kemudian blend ke seluruh muka menggunakan gerakan menepuk untuk memaksimumkan perlindungan.”

Sumber: Reader’s Digest

Show More

Related Articles

Back to top button