Hiburan

5 Fakta Tentang Filem – Fantastic Beasts and Where to Find Them

Kami pasti yang ramai peminat fanatik filem-filem Harry Potter sudah semestinya sangat teruja untuk menonton filem terbaharu daripada penulis, J.K. Rowling pada hari Khamis (17.11.2016) ini.

Berikut adalah 6 perkara mengejutkan yang telah dipelajari oleh beberapa penemu ramah semasa lawatan mereka ke set penggambaran filem itu di London:

  1. Filem ini sebenarnya mempunyai empat orang hero, dan bukannya seorang.

fantastic-beasts-1

Berdasarkan trailer mereka, peminat secara semula jadinya akan menganggap yang filem ini hanya mempunyai seorang hero – Newt Scamander.

Walaupun dia sememangnya hero utama, tetapi sebenarnya filem ini mempunyai kira-kira empat orang watak-watak yang bekerjasama: Newt (Eddie Redmayne), Tina (Katherine Waterston), Queenie (Alison Sudol) dan Yakub (Dan Fogler).

  1. Keseluruhan filem ini berlatar belakangkan tahun 1926 di New York.

maxresdefault

Asalnya pembikin filem ini merancang untuk membuat gaya filem ini sama seperti yang diceritakan di dalam buku. Tetapi suasana filem itu adalah sepenuhnya difilemkan di New York, dengan beberapa adegannya di rekod di beberapa lokasi ikonik yang berbeza.

  1. Fantastic Beasts mungkin akan berasa lebih moden daripada filem-filem Harry Potter yang lain – walaupun ia terjadi 90 tahun yang lalu!

fantastic-beasts-05_612x380 

Stuart Craig, salah seorang pereka kepada produksi filem Fantastic Beasts berasa yang filem ini lebih moden berbanding filem-filem yang sebelum ini kerana ia berlatar belakangkan sebuah bandar metropolitan.

  1. Franchise filem ini akhirnya mempunyai seorang watak utama “muggle” mereka

fantastic-beasts-and-where-to-find-them-character-poster-jacob-kowalskiCerita-cerita Harry Potter sentiasa memberi tumpuan kepada orang-orang yang mampu mengamalkan ilmu sihir. Walau bagaimanapun, sekarang dunia Harry Potter telah mewujudkan seorang watak utama yang tidak mempunyai kuasa sihir!

Jacob Kowalski (Dan Fogler) adalah seorang lelaki muggle atau No-Maj yang berkenalan dengan Newt semasa beliau mengembara ke Amerika.

  1. Ada satu item yang sama seperti yang digunakan oleh Hermione

fadf84213b5f94c3ce3250282bbebe212ca01b832438780345092f6ad8756476

Dalam filem Harry Potter and the Deathly Hallows, Hermoine mempunyai satu beg tangan kecil yang mampu memuatkan bermacam-macam perkara kerana telah disihir dengan Extension Charm.

Newt juga mungkin telah menggunakan sihir yang sama untuk membolehkan kesemua makhluk-makhluk yang ada dimuatkan ke dalam begnya.

Adakah anda rasa lebih teruja setelah membaca kesemua fakta-fakta ini? Jadi, pastikan yang anda tidak lupa untuk menonton filem ini!

Sumber: cinemablend, ew

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker