FesyenGaya Hidup

5 Jenis Pakaian Yang Sesuai Untuk Anda Ke Majlis Konvokesyen

Imej:Instagram Fawahunn
Imej:Instagram Fawahunn

Hari Konvokesyen anda sudah tiba dan tidak tahu apa yang ingin dipakaikan ketika hari paling bersejarah didalam seumur hidup anda iaitu ke Majlis Konvokesyen? Tidak tahu pakaian dan fesyen yang terbaru ke Majlis Konvo? Kami akan membantu! Pada minggu ini kami akan membantu anda untuk tampil bergaya dan cantik di Majlis Konvokesyen anda. Pasti ramai akan memuji anda nanti jika anda memilih  pakaian  yang kami pilih ini. Harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan dengan rekaanya. Kami akan tampilkan juga butik-butik bagi pilihan ini.

  1. Gaya Songket
Instagram: @adrashaff
Instagram: @adrashaff

Bagi yang ingin bergaya sopan dan mahu ada ciri-ciri kemelayuan anda bolehlah bergaya dengan baju kurung songket atau mahu yang lebih moden anda bolehlah berkunjung di akaun instagram @Adrashaff yang banyak menampilkan gaya moden yang berteraskan songket. Terdapat banyak rekaan songket yang disediakan. Mahu rekaan peplum, songket moden dan sebagainya. Semuanya cantik dan harga yang sangat berpatutan!

Carla Peplum Songket (Instagram: Adrashaff)
Carla Peplum Songket
(Instagram: Adrashaff)

2. Gaya Warna Menyerlah

Instagram: @Calacara

Anda mahu kelihatan lebih menyerlah dihadapan rakan-rakan anda nanti? Anda boleh cuba gayakan dengan peplum moden ini di @Calacara. Terdapat pelbagai warna striking yang anda boleh pilih. Dan tentunya akan menyerlahkan anda nanti!

RosellebyCalacara (Instagram: @Calacara)
RosellebyCalacara
(Instagram: @Calacara)

3. Gaya Bersama Dress

Instagram: @Minimalace
Instagram: @Minimalace

Sesuai untuk anda yang ingin gaya yang ringkas. Anda boleh gayakan di hari konvokesyen anda dengan dress labuh ini dan ia amat disyorkan. Ia kelihatan lebih sopan dan bergaya dan tidak akan berserabut dengan jubah konvo anda nanti. Terdapat beberapa pilihan kesukaan admin bagi kategori dress ini antaranya dari @Minimalace @Calaqisha

Instagram: @Minimalace
Instagram: @Minimalace
Instagram: @Calaqisha
Instagram: @Calaqisha

4.Gaya Cantik Ringkas

img_0459

Gaya ini juga sesuai digayakan bersama jubah konvo anda. Rekaannya yang ringkas mampu digunakan lagi untuk acara majlis yang lain. Harga yang ditawarkan sangat murah di @MyWardrobeCouture bersesuaian dengan rekaan mereka sediakan.

5. Gaya Mudah Dan Ringkasstreat-style-hjumpsuit-with-hijab

 Seseorang yang tidak sukakan bergaya dengan kain, anda jua boleh gayakan bersama jumpsuit seperti ini. Jumpsuit yang tidak terlalu ketat dan material yang tidak panas amat disyorkan. Ia kelihatan amat kemas dan disenangi oleh tubuh anda. Untuk bergerak pun tidak akan terganggu. Tambahan ia amat selesalah walaupun dipakai bersama jubah konvo nanti.

Show More

Related Articles

Back to top button