Teknologi

QLIPPIE. Kamera HD yang boleh klip di pakaian anda.

Kini orang mementingkan saiz dan kualiti sesebuah kamera kerana ia mudah dibawa ke mana sahaja terutama sekali ketika pergi bercuti. Kualiti gambar dan video HD membuatkan Qlippie menjadikan gadget yang wajib ada di dalam senarai anda. Terdapat beberapa info kamera ini yang kami boleh kongsikan bersama anda.

Ciri-cirinya :

  • Saiz

61ktnqvol-_sx425_                                        wearable-hidden-camera

QLIPPIE adalah kamera kecil untuk dimuatkan di telapak tangan anda, kamera boleh pakai yang merakamkan video HD – tidak seperti Clip Narrative 2 atau SnapCam. Sesuai dengan namanya, terdapat  klip di belakang yang membolehkan anda melampirkan kepada sesuatu.

00301440758_6776da6a
Anda boleh lekatkannya di bahagian baju
  • Mempunyai pelbagai corak pelekat dan boleh ditukar ganti

rbvagvzo5oyap4jkaaexnwscwv4286                                                                 qlippie_qlippie_q1_mini_hd_wearable_1211002

Satu perkara yang menarik tentang Qlippie adalh bahawa anda boleh menukar bajunya dengan beberapa pelekat. Terdapat pelbagai corak yang menarik dan boleh padankanya dengan personaliti anda.

  • Butang pelbagai mod penangkapan

c700x420

Mempunyai butang kuasa di atasnya. Selain daripada butang kuasa, terdapat dua butang lain: satu untuk menukar mod penangkapan (antara video, time-lapse, slow-mo atau gambar) dan satu lagi untuk memasuki pairing atau mod penyegerakan sejak Qlippie datang dengan aplikasi itu sendiri.

Pada sebelahnya  anda akan dapati mikrofon dan sebuah pelabuhan mini-USB juga.

  • Penyambungan wifi dan aplikasi Qlippie

chmlwlwvpriiwq1caaph7ecw2ryaaheqwgukxgaa-if255

Qlippie juga dapat disambungkan terus ke telefon anda dengan menekan butang mod wifi di sebelahnya. Untuk melihat apa yang kita tangkap, bolehlah sambungkan ia dengan aplikasi Qlippie di telefon anda.

Ini kerana kamera Qlippie tidak mempunyai screen untuk melihat apa yang kita tangkapkan. Tetapi anda juga boleh merakam dan menyemak rakaman itu kemudian, tetapi ia adalah baik untuk melihat pratonton apa yang anda rakamkan.

Tetapi jika anda mempunyai banyak kandungan untuk memindahkan dari Qlippie, anda akan menjadi lebih lebih baik cucuk ia ke komputer anda untuk pemindahan yang lebih cepat.

  • Kualiti pembinaannya

Dari segi kualiti membina, Qlippie sebenarnya memang  kukuh. Ia tidak nampak murah dan ia kelihatan seperti sesuatu yang boleh bertahan lama. Tetapi jangan cuba untuk menjatuhkan di atas permukaan yang keras kerana yang pasti boleh merosakkan.

  • Kualiti imej

Memperkenalkan kanta sudut lebar dengan teknologi baru, yang menghalang dari gangguan imej. Kualitinya adalah 1080p Full HD, F2.6 Aperture  dan kantanya mempunyai 122°Angle.

Menggunakan SONY IMX179 CMOS R image sensor.SONY’s generasi ketiga iaitu CMOS R menghasilkan kualiti gambar yang tinggi, tahap sensitiviti hampir dua kali ganda dan bunyi yang rendah.

  • Boleh disambungkan di tripod atau gorillapod

41-c2nsnoel                                             14462701844950925

Ini adalah kamera yang akan anda gunakan apabila anda mahu untuk merakamkan sesuatu tanpa perlu bersusah mencari telefon anda. Ia amat menarik kerana ia datang dengan alatan yang akan membolehkan ia lekat pada tripod atau gorillapod!

  • Mempunyai bekas kalis air(water-proof) tersendiri

original-qlippie-q1-mini-hd-camera-122-degrees-wide-angle-camera-1080p-60fps-tencent-qlippie-action-jpg_640x640

Mempunyai bekas kalis air seperti camera GoPro. Kualiti gambarnya tidak terjejas walaupun di dalam air. Qlippie boleh dibawa ke dalam air sehingga kedalaman 15 meter.

  • Harga

Kamera kecil Qlippie yang kompak ini cukup dengan kualiti HDnya yang cantik dan mempunyai corak imej yang sungguh stylish ini berharga  $ 130 dan ia dari luar negara.

 

Show More

Related Articles

Back to top button