Gaya HidupKecantikan

Produk Ini Dikatakan Sebagai Produk Penjagaan Muka Yang Terbaik Di Dunia!

Apabila hujung minggu anda dipenuhi dengan aktiviti yang sukar seperti  menjaga anak-anak yang tidak suka duduk diam dan jadual kerja anda yang bermula dari pukul 9am-ke-5pm sering berlarutan hingga ke pukul 7pm, ianya agak sukar untuk mencari masa demi menjaga kulit anda. Oleh itu, kita sentiasa memburu produk-produk yang boleh memberikan kerja yang pantas dan memberika kesan yang pantas. Percaya atau tidak, pencarian anda itu akan tamat setelah anda membaca artikel ini.

 

Indian_Healing_Clay__91674.1464267674.500.750

 

Dengan sebanyak 9000 review positif di Amazon, Aztec Healing Clay ini adalah produk yang mesti anda cuba untuk dapatkan kulit yang anda inginkan itu! Tanah liat 100% semulajadi ini mampu membersihkan pori-pori anda secara mendalam, dan meninggalkan kulit anda berasa segar dan bersih daripada sebarang kotoran luar. Produk ini mengandungi kalsium tanah liat bentonit, yang akan membentukkan topeng apabila dicampur dengan cuka atau cuka apple cider. Anda boleh dapatkannya dengan hanya RM50.62 sahaja di laman web http://www.naturaworks.com/aztec-secret-indian-healing-clay-454g/ ini!

 

 

1

 

 

51DBeOZVMzL

 

 

Walau bagaimanapun anda kena berhati-hati dengan produk ini, kerana terdapat pengguna yang mengatakan topeng ini akan membuatkan kulit anda berasa ketat semasa dipakai dan anda akan kelihatan beberapa kesan merah apabila anda membilasnya dengan air. Selain itu, label yang ada pada produk Aztec Healing Clay itu juga telah memberi amaran yang ia akan membuatkan wajah anda rasa berdenyut-denyut. Namun begitu, anda tidak ada apa-apa yang perlu dirisaukan, kerana menurut seorang ahli kimia, Randy Schueller kesan itu tidak bukanlah satu alasan untuk membuatkan anda tidak mahu mencuba produk: “Apabila ada kemarahan pada kulit anda — sama ada disebabkan oleh tindakan mengetat tanah liat itu atau kerengsaan kimia yang mungkin disebabkan oleh asid asetik dalam cuka — kemerahan tetap boleh berlaku, “katanya.

Di samping itu, menurut Yosua Zeichner, pakar dermatologi di New York, juga mengatakan bahawa produk itu selamat untuk digunakan. Beliau turut mengesyorkan untuk anda menggunakannya hanya seminggu sekali supaya ia tidak terlalu kasar pada kulit anda. “Lebih daripada itu boleh membawa kepada kekeringan kulit dan kerengsaan,” jelas beliau.

 

Sumber: womansday.com

Show More

Related Articles

Back to top button