Tempatan

7 Terbunuh Dan 2 Cedera Dalam Kemalangan Van & Lori Di Johor

JOHOR BAHARU: Tujuh orang terbunuh akibat perlanggaran antara van-lori di Jalan Seelong, Kampung Seelong Jaya, dekat Senai, Kulai, pagi semalam.

Penolong Pengarah (Operasi) Jabatan Bomba Johor, Mohd Rizal Buang berkata, tiga lelaki dan empat wanita maut manakala dua lagi cedera dalam kemalangan.

“Difahamkan bahawa lapan daripada mangsa adalah dari van manakala seorang lagi adalah pemandu lori terbabit,” katanya dalam satu kenyataan di sini, semalam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kulai Supt Razak Md Said berkata, kemalangan itu berlaku selepas pemandu van hilang kawalan pada selekoh dan memasuki laluan bertentangan, berlanggar kepala dengan lori.

Beliau berkata mereka yang terbunuh ialah pemandu van R. Shanmugam, 27; Julasri Jahual, 26; Nurhakim Bassal, 25; Lumie Anak Deyo, 30; Florina Anak Tihong, 24; dan Rafidah Zul, 27.

Beliau berkata satu lagi penumpang van, Nor Saila Mohd Nor, meninggal dunia di Hospital Kulai, sambil menambah bahawa bedah siasat ke atas si mati telah dilakukan di hospital yang sama.

Razak berkata satu lagi penumpang van, Victoria Anak Iring, 21, cedera parah dan dihantar ke Hospital Sultanah Aminah manakala pemandu lori, Abdul Roni Awang, 41, cedera ringan dan dirawat di Hospital Kulai. – Bernama

Sumber: http://www.theborneopost.com/2016/03/27/seven-killed-two-hurt-in-van-lorry-crash-in-johor/#ixzz444GdveUG

Show More

Artikel Berkaitan.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker