Gaya Hidup

Menyesuaikan Diri Dengan Mesin Auto-Pay Di Tempat Letak Kereta Pasaraya

SIBU: Langkah-langkah sedang diambil untuk menyelesaikan masalah awal dengan sistem auto-pay yang baru dilaksanakan di tempat letak kereta, Sibu Central Market.
Timbalan Pengerusi Majlis Perbandaran Sibu Dato Andrew Wong berkata tidak akan ada caj bagi setengah jam pertama untuk memberi masa bagi pemilik kenderaan untuk meninggalkan premis jika tempat letak kereta penuh.

“Kita mempunyai sistem pengiraan, yang bermaksud bahawa kita menunjukkan berapa banyak ruang letak kereta yang kosong. Tetapi oleh kerana sistem tertentu belum berfungsi lagi, kami takut bahawa apabila orang masuk, tempat letak kereta yang berkenaan penuh jadi mereka perlu keluar, dan ini adalah mengapa kami belum melaksanakannya buat masa ini sehingga 31 Mac.

Wong, bagaimanapun, menyedari bahawa orang-orang tertentu menyalahgunakan sistem dengan cuba untuk melawan jam – membeli-belah sebelum bergegas keluar.

Beliau memerhatikan bahawa sesetengah orang terlupa untuk membayar kerana ini adalah satu sistem yang baru. Apabila mereka sampai di pagar, mereka tidak boleh mengundur kerana terdapat kereta lain di belakang mereka. Oleh itu, mereka terpaksa meninggalkan kereta mereka untuk berjalan kaki ke mesin auto-pay untuk membayar.

Sumber: http://www.theborneopost.com/2016/03/19/coping-with-auto-pay-at-markets-car-park/#ixzz43HKdLqFy

Show More

Artikel Berkaitan.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker