Isu SemasaTempatan

Bomba Berjaya Menyelamatkan Kereta Yang Nyaris Hangus Terbakar

SARIKEI: Sebuah kereta Kancil telah mengalami kerosakan kecil selepas enjinnya terbakar berhampiran persimpangan Jalan Repok / Bangunan Kerajaan di sini malam Rabu lalu.

Kerosakan adalah minimum kerana insiden tersebut berlaku beberapa meter dari Balai Bomba dan Penyelamat daerah di sini.

Menurut Ketua Bomba daerah Suna Kaha, mereka ternampak kereta bermasalah itu ketika pihaknya menerima panggilan pada 19:47 p.m. Walaupun kejadian itu berlaku tidak jauh, sepasukan anggota bomba telah dihantar dilengkapi sebuah jentera untuk melawan kebakaran terbabit.

Suna melaporkan bahawa anggota bomba hanya mengambil masa selama satu minit untuk tiba di tempat kejadian dan berjaya memadamkan api dalam tempoh tiga minit, meninggalkan kereta hanya 10 peratus rosak.

Pemandu yang dalam perjalanan ke bandar dari rumahnya di Jalan Su Mee teringat bahawa apabila dia telah sampai di simpang di Jalan Bangunan Kerajaan, dia terbau sesuatu terbakar dan melihat percikan api di bawah sterengnya, lalu dia memberhentikan keretanya di tepi jalan.

Dia membuka hud kereta dan mengeluarkan kabel bateri sebelum meninggalkan bomba untuk menguruskan keretanya yang terbakar.

Sumber:http://www.theborneopost.com/2016/03/18/car-slightly-damaged-by-fire-as-bomba-close-at-hand/#ixzz43Di8UPio

Show More

Artikel Berkaitan.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker